Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 224 (7836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Trimiși în judecată după ce au adus din Spania canabis și cocaină, droguri ce urmau să fie vândute la Siret și în București

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au trimis recent în instanță un dosar privind șapte inculpați din zona Siret, puși sub acuzare pentru trafic de droguri, în special canabis, dar și cocaină. Drogurile erau trimise din Spania, printr-o firmă de transport internațional de persoane și, la vremea confiscării, erau porționate și pregătite pentru vânzare. Marfa urma să ajungă la clienți din București, dar și la clienți din anturajul inculpaților, de la Siret, rezultă din datele structurilor de combatere a crimei organizate.

Conform anchetei DIICOT, în perioada mai-septembrie 2016, frații Adrian Emanuel Saviuc, Petru Tudor Saviuc și Avram Saviuc, alături de Cristian Cosmin Ciucan, au constituit un grup infracțional organizat, având ca obiect procurarea din străinătate a diferite cantități de droguri de risc și mare risc, prin organizarea transportului și introducerea în țară, în vederea comercializării drogurilor către diverși clienți fideli, alimentând și asigurând cantități de substanțe pe raza orașului Siret și a municipiului București.

Din cercetări rezultă că Adrian Emanuel Saviuc, la solicitarea lui Petru Tudor Saviuc, a achiziționat și trimis din Spania, prin intermediul unei firme de transport internațional, cantitatea de peste 1500 de grame de canabis și 2,65 grame cocaină, ridicată de anchetatori în urma unei percheziții dintr-o garsonieră, în data de 15 septembrie 2016. Un alt inculpat trimis în judecată, Dan Richard Trif, este cel care a deținut și porționat drogurile într-o garsonieră de pe raza municipiului București, unde a fost ”deranjat” însă de polițiștii de la „Antidrog”, care au efectuat percheziția și au ridicat cantitățile de droguri amintite mai sus.

 

Intermediarul care vindea droguri prin municipiul Suceava

Anterior, în mai 2016, lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog au depistat în cazinoul din centrul comercial Iulius Mall Suceava un individ care se recomanda Joshua şi oferea spre vânzare canabis, întrucât nu mai dispunea de sume de bani pentru a paria.

Ulterior, s-a stabilit că este vorba de George Joshua Burian, care a continuat să vândă droguri.

Pe 31 mai 2016, acesta avea să vândă unui investigator sub acoperire, venind de la Siret la Suceava, cantitatea de 198 grame canabis, pentru suma de 9.500 de lei, moment în care a fost prins în flagrant. Ulterior, s-a stabilit că acest George Joshua Burian a fost un intermediar al fraților Saviuc. Și acest Burian a fost trimis în judecată în dosarul la care facem referire în acest material, pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și deținere de droguri fără risc.

 

Pus sub acuzare și pentru că a cultivat o plantă de canabis

Dosarul în care vor fi judecați cei șapte inculpați a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava. Cei patru bărbați acuzați că au pus bazele grupării vor fi judecați și pentru infracțiunea de constituire de grup infracțional organizat. De asemenea, unul dintre ei (Petru Tudor Saviuc) va fi judecat și pentru infracțiunea de cultivarea de droguri de risc pentru consum propriu, după ce a cultivat în grădina familiei sale o plantă de canabis, care a fost identificată cu ocazia percheziției din data de 15 septembrie 2016.

Inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

 

Alți șase inculpați, trimiși în judecată recent pentru trafic de droguri pe zona Rădăuți.

Este al doilea dosar de amploare pe linia traficului de droguri trimis în această vară în instanță de procurorii de la DIICOT.

Au mai fost trimiși în judecată în urmă cu aproximativ o lună de zile șase inculpați acuzați de implicarea în trafic de droguri de risc în municipiul Rădăuți și localitățile limitrofe.
”Începând din luna mai 2020, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat cercetări sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava în cadrul unui dosar penal. În urma activităţilor investigative și de cercetare penală desfăşurate, s-a stabilit faptul că în perioada mai 2020 – iunie 2021, trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani au constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și distribuirea drogurilor de risc și mare risc, beneficiari fiind în general persoane din zona Rădăuți și comunele limitrofe”, sunt, pe scurt, acuzațiile structurilor de combatere a crimei organizate. În aceste dosar este vorba de drogurile denumite generic etnobotanice.
Și acest dosar se judecă la Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimiși în judecată după ce au adus din Spania canabis și cocaină, droguri ce urmau să fie vândute la Siret și în București.
 Vizualizări articol: 2638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trimiși în judecată după ce au adus din Spania canabis și cocaină, droguri ce urmau să fie vândute la Siret și în București0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei