Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 217 (7829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Testarea energetică și alergiile

Alergiile ilustrează dinamica elementară a oricărei reacții exagerate venite din partea sistemului imunitar. Să ne referim, de exemplu, la alergia la praf. Praful reprezintă un pericol potențial pentru plămâni. Prin tuse și strănut, sistemul respirator încearcă să împiedice cantitățile excesive de praf să pătrundă în traiectul nazal. În cazul unei alergii la praf, triplul cald a înregistrat reacția violentă a sistemului respirator și trimite întregului organism un semnal că praful este un pericol care trebuie evitat cu orice preț. Toate sistemele intră astfel în alertă, iar praful de pe piele sau din păr ajunge să provoace același răspuns produs inițial de praful ajuns în nas.

Alergia la praf se bazează pe o logică greșită și reprezintă o generalizare eronată. Prin înregistrarea faptului că praful este toxic pentru sistemul respirator, meridianul energetic triplul încălzitor determină un răspuns defensiv de fiecare dată când îl detectează. Uneori, o substanță prezentă întâmplător la locul unui eveniment traumatizant devine, prin condiționare, un alergen, așa cum s-a întâmplat și în cazul fetei care mânca struguri roșii când a aflat de moartea mamei ei. Atât substanțele familiare, cât și cele necunoscute organismului ajung să fie ținta reacțiilor imunologice exagerate.

Cu toate acestea, alergiile și bolile legate de mediu pot fi doar rareori corectate într-o singură ședință de tratament, ele reprezentând o adevărată provocare prin natura lor evazivă. Deși pacientul pare să se simtă bine o vreme, vechile reacții ale triplului cald se reiau cu ușurință, făcând să dispară noile obișnuințe. Din experiența mea, pentru ca un nou obicei să se fixeze, este nevoie de cel puțin o lună în care să se efectueze zi de zi procedeele terapeutice. Lui John i-am cerut să atingă planta zilnic, în timp ce urmau să-i fie presate punctele cu acțiune tonifiantă și calmantă ale triplului cald, iar apoi masate câteva dintre punctele reflexe și limfatice. În primăvara următoare, simptomele i-au dispărut complet.

În cazul tuturor alergiilor și tulburărilor de mediu, terapeutul trebuie mai întâi să stabilească ce element anume este considerat inamic de către meridianul triplul încălzitor, după care să elaboreze o strategie eficientă, în așa fel încât acesta să nu intre în ofensivă.

Triplul încălzitor este unul dintre elementele care au asigurat perpetuarea vieții, astfel că acesta nu are nici un motiv să își schimbe modul de acțiune. Obiceiurile sale sunt adânc înrădăcinate, iar încercarea de a le modifica reprezintă un efort uriaș. Triplul încălzitor are, de asemenea, tendința de a considera vindecătorul sau intervenția vindecătoare drept un invadator extern. Dincolo de asta, mediul toxic rămâne, astfel încât organismul este expus pericolului real și iminent chiar în momentele în care terapeutul încearcă să convingă triplul încălzitor să anuleze alarma.

Cum poate omul să se apere în această situație? Atât la nivel individual, cât și colectiv, ființa umană trebuie să devină mai pricepută în ceea ce privește acțiunea asupra mediului și hrana pe care o consumă. Testarea energetică oferă informații cu privire la pericolele imediate. Nu aveți nevoie de alimente care produc dezechilibre energetice. Efectuați un test energetic mai întâi de toate. Nu aveți nevoie de un covor făcut din fibre sintetice care vă sleiască de energie, așa că testați energetic produsul. Sistemul imunitar are oricum de-a face cu o mulțime de provocări, fără ca voi să-i mai impuneți un stil de viață care îl va expune și mai mult la pericole. Cu toate acestea, stereotipurile noastre referitoare la ceea ce este sau nu sănătos nu reprezintă ghiduri pe care să te poți baza.

În România există mulți specialiști de la care puteți învăța cum să utilizați astfel de tehnici de testare energetică. Ca reper vă recomandăm însușirea metodei terapeutei de origine engleză Donna Eden, deoarece este simplu de învățat de oricine.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testarea energetică și alergiile.
 Vizualizări articol: 2961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 32 voturi
Testarea energetică și alergiile5.0532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei