Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 209 (7821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Ioan Balan: ”Construcția autostrăzilor din Moldova este o oportunitate uriașă pentru agenții economici locali”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan consideră că autostrăzile care se vor construi în zona Moldovei vor avea darul și sunt o oportunitate uriașă pentru dezvoltarea agenților economici locali.

”Guvernul ar trebui să utilizeze oportunitatea adusă de marile lucrări de infrastructură astfel încât miliardele de euro care se vor cheltui să stimuleze dezvoltarea operatorilor economici români și chiar înființarea de întreprinderi noi în Moldova. În fiecare zi urmărim cu atenție ce progrese mai fac autoritățile guvernamentale astfel încât aceste autostrăzi să înceapă să prindă contur. Chiar dacă ne-am pierdut răbdarea și am fi dorit să circulăm deja pe drumurile rapide, am convingerea că niciun guvern de acum înainte nu va mai îndrăzni să pună bețe în roate celor mai importante proiecte de infrastructură pentru Moldova. Autostrăzile Moldovei nu vor aduce numai dezvoltare, ci vor salva mii de vieți care se pierd anual”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean este de părere că efortul financiar deosebit de mare determinat de aceste lucrări ar trebui să sprijine operatorii economici români care acționează în domenii conexe, adică producătorii de materii prime și materiale necesare construirii autostrăzilor și elementelor de infrastructură adiacentă.

”Experiența altor lucrări de infrastructură din România ne-a arătat că nu de puține ori constructorii, atunci când s-au apucat de treabă, au apelat la importuri de materii prime – ciment, fier, vopsea, bitum – uneori au importat chiar și piatră, de parcă în România nu mai aveam balast și piatră. O asemenea situație ne degradează puternic balanța comercială a țării, iar investițiile nu produc în România acele efecte pozitive, pe orizontală, pe care ni le dorim – locuri de muncă mai multe și mai bine plătite în România, agenți economici români care să se dezvolte, care să fie profitabili și care să capete capacitatea de a oferi ei înșiși materii prime și materiale la export. Unele dintre cele mai puternice firme din Uniunea Europeană așa au apărut, dezvoltându-se cu ajutorul proiectelor guvernamentale. Fiecare euro care s-a cheltuit, s-a întors în economie. Mi-aș dori ca autostrăzile Moldovei să fie construite nu doar pentru moldoveni, ci și cu materii prime și materiale moldovenești. Dacă Guvernul va găsi soluții la această provocare majoră, am convingerea că primele semne ale bunăstării vor ajunge în Moldova chiar înainte de a finaliza și pune în circulație cele 3 autostrăzi”, a mai menționat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: ”Construcția autostrăzilor din Moldova este o oportunitate uriașă pentru agenții economici locali”.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan: ”Construcția autostrăzilor din Moldova este o oportunitate uriașă pentru agenții economici locali”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei