Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 209 (7821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

„Descoperă! Testează! Aplică!”

15 elevi suceveni au participat la școala de vară organizată la Liceul Filadelfia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

15 elevi suceveni, 14 de la unități școlare din Suceava și unul de la Gura Humorului (din clasele a IV-a – a VI-a) au participat, în perioada 23-27 august 2021, la școala de vară „Descoperă! Testează! Aplică!”, organizată la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava. Prof. Valerica Ignătescu, coordonatoarea activităților, ne-a spus că și-a propus să realizeze împreună cu participanții experimente pe înțelesul copiilor, prin care aceștia să înțeleagă anumite fenomene și proprietăți, dar și experimente distractive, având în vedere că elevii sunt în vacanță. Nu au lipsit poveștile cu haz, desenele animate care au contribuit la înțelegerea unor transformări fizico-chimice.

„Cunoașterea nu înseamnă nici a preda, nici a explica excesiv, ci a ajunge să vezi cu ochii minții. Consider că este important să abordăm interdisciplinar științele naturii, pentru că astfel putem realiza multiple conexiuni în dialog cu elevii, îi putem implica în activități multiple de observare, experimentare, interpretare a fenomenelor”, a spus prof. Valerica Ignătescu.

Activitățile desfășurate în tabăra de vară au urmărit câteva principii: comunicarea, lucrul în echipă, înțelegerea și valorificarea informațiilor de natură, interesul pentru argumentarea logică, curiozitatea și preocuparea față de fenomenele de mediu, independența gândirii, creativitatea.

,,Oul scafandru”, „Cu submarinul la plimbare!”, ,,Fierberea unui ou fără foc”,  ,,Vulcani chimici”, ,,Cercetarea prezenței apei în legume și fructe”, ,,Ploaie în… laborator”, „Sandwich lichid”, ,,Construim densimetre și verificăm densitățile unor lichide” au fost doar câteva dintre activitățile la care au participat elevii, pe lângă completarea de rebusuri, vizionarea de filmulețe, experimente virtuale. Activitățile experimentale s-au îmbinat cu jocuri de autocunoaștere ,,Ghicește cine sunt!”, „Cercul de conversație”, asamblarea unui puzzle ,,Și mineralele au frumusețea lor!” și cu probe sportive: alergare în saci, determinare de viteze, dans printre... jetoane.

„Feedbackul primit vineri de la elevi și părinți la festivitatea de premiere mă determină să încep a pregăti alte experimente pentru ediția viitoare. Participanții au primit diplome și primul număr din revista <Comorile Pământului> cu un eșantion de aur.Am prezentat această colecție elevilor și părinților în ideea de a promova faptul că <Cititul nu dăunează grav sănătății!>. Mulțumesc tuturor celor implicați în reușita acestei activități, mai ales voluntarelor mele Gavrilovici Lorena și Tucaliuc Emanuela, proaspete <boboace>, eleve în cl. a IX-a la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava”, a concluzionat prof. coordonator Valerica Ignătescu. În aceeași perioadă, au mai fost organizate la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava treișcoli de vară: una de pictură, una de muzică și o școală de vară organizată de învățători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 elevi suceveni au participat la școala de vară organizată la Liceul Filadelfia.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 elevi suceveni au participat la școala de vară organizată la Liceul Filadelfia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei