Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 197 (7809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jungla de pe șosele

Polițiștii bat record după record la capitolul șoferi pericol public prinși - 35 de infracțiuni în doar trei zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni s-au mobilizat în acțiuni de control cu efective sporite la finele săptămânii trecute, acționându-se intens, de vineri până duminică, pe timp de zi cu radarele, în timp ce pe timp de noapte s-a pus accent pe verificările cu aparatul etilotest, pentru depistarea șoferilor băuți.

Comisarul-șef Petrică Jucan, șeful Serviciului Rutier de Poliție Suceava, a arătat că s-au constatat nu mai puțin de 35 de infracțiuni în cadrul acțiunilor rutiere, în doar trei zile, un adevărat record în acest sens. Se remarcă că din totalul de 35 de infracțiuni, 16 au fost conduceri sub influența alcoolului, iar două infracțiuni de refuz de recoltare a probelor biologice. Așadar, mai mult de jumătate dintre dosarele penale sunt legate de consumul de alcool, o mare problemă pe șoselele din județ.

Tot în cele trei zile, polițiștii au luat măsura suspendării a 128 de permise de conducere, aproape jumătate din ele pentru viteză excesivă, adică mai mult de 50 de kilometri la oră peste limita de pe respectiva porțiune de drum.

Alte 15 permise de conducere au fost ridicate de la șoferi băuți, cu alcoolemii mai mici, sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cazuri în care nu s-au întocmit dosare penale.

În cele trei zile au fost aplicate în total 570 de amenzi, în valoare de aproape de 300.000 de lei.

Ofițerul rutier Petrică Jucan a subliniat că aceste acțiuni susținute de control al traficului sunt realizate cu mari eforturi umane și logistice, în încercarea de limitare a accidentelor rutiere. Având în vedere numărul foarte mare de constatări într-un interval atât de scurt de timp, este limpede că pe șosele circulă mult prea mulți șoferi pericol public.

La capitolul măsuri ferme față de șoferii pericol public se remarcă și că de la începutul anului, în primele șapte luni, s-a luat măsura reținerii în arest a nu mai puțin de 83 de inculpați, pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier. Aici intră de regulă cei care au comis cumul de infracțiuni la regimul rutier, cel mai adesea conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Din cei 83 de inculpați, 55 au fost plasați sub control judiciar după 24 de ore de arest, nouă au fost arestați preventiv de judecători pentru 30 de zile, iar trei au fost plasați în arest la domiciliu.

Dacă îi mai punem la socoteală și pe autorii de infracțiuni la regimul rutier reținuți în arest în luna august, ajungem la aproximativ o sută de șoferi pericol public față de care s-au luat măsuri preventive, ceea ce este un alt record.

Din păcate, aceste constatări din weekendul trecut au venit după ce în interval de mai puțin de o săptămână pe raza județului Suceava au avut loc accidente soldate cu șase morți. Și în acest an, luna august își ia un tribut al morților pe șosele. De cele mai multe ori, accidentele au loc pe fondul erorilor în trafic, în timp ce de multe ori este vorba de inconștiență pură.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii bat record după record la capitolul șoferi pericol public prinși - 35 de infracțiuni în doar trei zile.
 Vizualizări articol: 1390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Polițiștii bat record după record la capitolul șoferi pericol public prinși - 35 de infracțiuni în doar trei zile3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei