Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 197 (7809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur: După finalizarea drumului din Câmpulung Moldovenesc spre Rarău prin Izvorul Alb turismul va exploda și mai mult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că după finalizarea drumului din Câmpulung Moldovenesc spre Rarău, prin Izvorul Alb, turismul va exploda și mai mult în această zonă. Gheorghe Flutur a verificat stadiul lucrărilor de asfaltare a acestui drum, declarându-se mulțumit de modul în care se derulează această investiție finanțată de Consiliul Județean cu suma de cinci milioane de euro.

„Este o mare bucurie, deja avem asfalt pe Izvorul Alb. Acest drum strategic, paralel cu pârtia de schi de pe Rarău, are 7,6 kilometri, iar semnalele sunt foarte bune. Peste trei kilometri de asfalt o să fie în această perioadă cu primul strat, deși vremea este extrem de capricioasă. Trebuie spus că noi abia la 1 mai am dat autorizația de începere a lucrărilor pentru că a fost zăpadă aici”, a arătat Flutur. El a spus că pe acest drum se mai construiesc 2,5 kilometri de ziduri de sprijin și opt podețe, iar lățimea drumului, până la schitul de pe Rarău, va fi de 7 metri, din care 5,5 m zona carosabilă, pe două sensuri de circulație. „De la schit deja intrăm într-o zonă cu restricții, unde o să avem o lățime a drumului mai mică, în jur de 4 metri, dar acolo sunt prevăzute 17 stații de încrucișare. Până acum s-a lucrat mult la tot ce înseamnă casete, ziduri de sprijin, podețe și apărări de maluri. Avem aici o lucrare foarte complexă, dar când va finalizată și sper că va fi finalizată repede, va fi a treia cale de urcat pe masivul Rarău, ceea ce înseamnă dezvoltarea turismului. Aici avem o pârtie de schi, iar paralel cu pârtia este acest drum. Se poate ajunge la capătul de sus al pârtiei de schi pe acest drum, iar sus, pe platoul Rarău, unde va trebui să facem mai multe parcări împreună cu Primăria Câmpulung, trebuie să ne gândim că turismul va exploda și mai mult pentru că va fi acces și mai ușor. Și de aici, din Câmpulung Moldovenesc și pe drumul din Pojorâta, dar și dinspre Chiril. Semnele sunt foarte bune și sunt foarte bucuros că se toarnă asfalt pe drumul cel mai important spre muntele Rarău”, a declarat șeful administrației județene.

Pe de altă parte, el a spus că în momentul de față lucrările sunt foarte avansate și la modernizarea drumului din Slătioara către Codrii Seculari. Gheorghe Flutur a precizat că toamna aceasta va fi turnat asfaltul pe acest drum către monumentul UNESCO Codrii Seculari de la Slătioara. „După aceste lucrări trebuie ne gândim să legăm orașul Câmpulung Moldovenesc de Stulpicani pe drumul de la Prihodiște, un drum care mulți ani de zile a fost abandonat și am reluat noi investițiile”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: După finalizarea drumului din Câmpulung Moldovenesc spre Rarău prin Izvorul Alb turismul va exploda și mai mult.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur: După finalizarea drumului din Câmpulung Moldovenesc spre Rarău prin Izvorul Alb turismul va exploda și mai mult3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei