Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 191 (7803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Demers

Parlamentarii AUR îi cer explicații premierului Florin Cîțu despre dreptul de circulație a românilor în spațiul Schengen și în SUA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR de Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, îi cer explicații premierului României, Florin Cîțu, despre dreptul de circulație a românilor în spațiul Schengen și în Statele Unite ale Americii. Într-o interpelare transmisă premierului Cîțu, Dorel Acatrinei i-a transmis acestuia că transportatorii români au nevoie de facilitățile spațiului Schengen. Dorel Acatrinei a spus că România a făcut eforturi considerabile pentru pregătirea aderării la spațiul Schengen care au fost susținute inclusiv din taxele și impozitele plătite de transportatorii români.

„Transportatorii români încrezători că valorile europene se bazează pe libera circulație a persoanelor, mărfurilor, serviciilor și capitalurilor resimt cel mai mult neprimirea României în spațiul Schengen, iar prin această întârziere cetățenii români se simt cetățeni de mâna a doua care au obligațiile cetățenilor europeni, dar nu au toate drepturile acestora. Dacă astăzi am fi în Schengen ar fi eliminate pretextele de supunere la control și de amendarea transportatorilor români. Timpii de conducere și odihnă ai șoferilor profesioniști sunt reglementați strict în Uniunea Europeană, iar depășirea acestor timpi de conducere de către șoferii profesioniști români, din cauza timpilor de așteptare la coadă la trecerea frontierei, este sancționată de ofițerii de frontieră”, a precizat Acatrinei. El a adăugat că în același timp ar fi eliminate abuzurile din frontieră la cântărire, fiind cea mai bună măsură de protecție a transportatorilor români împotriva discriminării față de ceilalți transportatori europeni. Dorel Acatrinei a atras atenția că în următorii doi ani, România va pierde peste 5% din PIB datorită migrării activității de transport rutier internațional, inclusiv a personalului direct implicat și a familiilor.

Pe de altă parte, printr-o altă interpelare transmisă de Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu către premierul Florin Cîțu, cei doi deputați AUR vor să afle de la acesta care este data la care vor fi eliminate vizele pentru românii care călătoresc în SUA. „Legislaţia europeană prevede reciprocitate între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii în domeniul liberei circulații a persoanelor, situaţie în care toți cetățenii uniunii pot circula fără vize și fără restricții în Statele Unite ale Americii. Românii sunt însă discriminați ca și în cazul facilităților spaţiului Schengen, fiind lipsiți de drepturile cetățenilor europeni atât în interiorul Uniunii Europene, cât și în relația cu SUA”, au arătat cei doi deputați AUR de Suceava. Ei i-au transmis premierului să înceteze să mai dea vina pe români și să-și asume eșecul politicii externe românești pentru că această situaţie este imputabilă în primul rând autorităților române și constituie un motiv privind lipsirea de drepturi legitime pentru cetățenii români. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR îi cer explicații premierului Florin Cîțu despre dreptul de circulație a românilor în spațiul Schengen și în SUA.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Parlamentarii AUR îi cer explicații premierului Florin Cîțu despre dreptul de circulație a românilor în spațiul Schengen și în SUA1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei