Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 189 (7801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Niculai Barbă: Județul Suceava poate depăși Litoralul ca număr de turiști în acest weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă consideră că județul Suceava poate depăși Litoralul ca număr de turiști în acest weekend. Niculai Barbă a spus că acest lucru se poate întâmpla având în vedere numărul foarte mare de evenimente care sunt organizate în tot județul și care vor atrage un număr însemnat de vizitatori. Barbă a subliniat faptul că evenimentele sunt mai multe comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei. El a explicat că autoritățile județene au luat decizia ca manifestările de la finalul acestei săptămâni să aibă loc în tot județul, astfel încât să se evite formarea de mari aglomerări de persoane.

„Toate aceste evenimente sunt organizate pentru a respecta restricțiile care sunt în vigoare în această perioadă de pandemie, dar în același timp să permită prezența unui număr mare de persoane. Și dacă săptămâna trecută se vorbea că județul Suceava a depășit Valea Prahovei ca număr de turiști, mă aștept ca la finalul acestei săptămâni județul să fie și peste Litoral”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava, care a mai adăugat că dacă Valea Prahovei și Litoralul au turiști în special din București, Bucovina este vizitată de numeroși turiști din județele învecinate, dar și din Bistrița-Năsăud, Cluj sau Mureș.

Făcând referire la preocuparea pentru respectarea restricțiilor, Niculai Barbă a dat ca exemplu Festivalul „Povești Medievale” din Cetatea de Scaun a Sucevei, care are loc până la finalul acestei săptămâni. El a spus că acest festival este organizat ca o expoziție modulară de ateliere, astfel încât să nu se creeze aglomerări de persoane. Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că numai în zona Cetății de Scaun, unde are loc festivalul medieval, dar și Festivalul de Blues, sunt așteptați să participe câteva zeci de mii de persoane. Pe de altă parte, Niculai Barbă a spus că evenimentele principale de la finalul acestei săptămâni vor avea loc la Putna, unde mii de pelerini sunt așteptați să participe atât la hramul de Sf. Maria, cât și la aniversarea a 150 de ani de la Marea Serbare a românilor de la 1871. El a precizat că CJ Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și cu Mănăstirea Putna, va organiza reconstituirea acestei serbări de la Putna, dar și a Primului Congres al Studenților români.

Niculai Barbă a mai spus că un număr mare de persoane va participa și la pelerinajul de Sf. Maria de la Sanctuarul Marian de la Cacica, dar și la pelerinajul de la Mănăstirea Hagigadar.

El a amintit și de evenimentele care vor avea loc în zona de munte a județului, dând ca exemplu Săptămâna Plutăritului și Festivalul Național al Păstrăvului de la Ciocănești. Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că în numeroase alte locații din județ vor avea loc manifestări la finalul acestei săptămâni, evenimente care vor atrage un număr însemnat de turiști.

Barbă a ținut să facă un apel către turiștii din zona de munte și cei care vor parcurge traseele turistice din județ pentru a respecta indicațiile salvamontiștilor. De asemenea, celor care vor participa la evenimentele din județ, Niculai Barbă le-a adresat rugămintea să respecte regulile organizatorilor impuse de restricțiile din pandemiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă: Județul Suceava poate depăși Litoralul ca număr de turiști în acest weekend.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Niculai Barbă: Județul Suceava poate depăși Litoralul ca număr de turiști în acest weekend1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei