Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 175 (7787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Compoziție

Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patriarhia Română organizează Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”, ediția a XIII-a, în perioada 15 iulie – 27 octombrie 2021, unde pot să se înscrie, la secțiunea „Compoziție”, și compozitori de muzică din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pr. Constantin Oprea, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților,  încurajează participarea compozitorilor suceveni la această competiție. „Aceștia vor realiza o lucrare unitară, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella, cuprinzând momentele din slujba Înmormântării. Contribuind la cunoașterea lui Dumnezeu prin muzica bisericească și susținând interpretarea autentică a muzicii bisericești, Festivalul-Concurs Național de Muzică Bisericească <Lăudați pe Domnul!> își propune să îmbogățească repertoriul liturgic și muzical românesc, stimulând creativitatea compozitorilor de muzică”, a explicat pr. Constantin Oprea.

Concursul se organizează în contextul „Anului omagial al pastorației românilor din afara României” și al „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

Înscrierile pentru acest festival-concurs se pot face în perioada 20-24 septembrie 2021. Compozitorii clasați pe primele trei locuri vor primi diploma festivalului-concurs, cărți și premii în bani: Premiul I – 5.000 de lei; Premiul al II-lea – 4.000 de lei; Premiul al III-lea – 3.000 de lei. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în reviste centrale bisericeşti şi pe site-ul Patriarhiei Române (www.patriarhia.ro). Premierea concurenților este programată să aibă loc la Palatul Patriarhiei, pe 27 octombrie 2021, de la ora 18.00.

Pentru mai multe informații privind desfășurarea acestui eveniment, vă puteți adresa pr. Constantin Oprea, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților (e-mail: constantin.oprea@arhiepiscopiasucevei.ro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei