Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 164 (7776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Educație în vacanță

Școala de vară “Vrei să înveți lucruri noi” la Grădinița cu Program Normal Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Educație și distracție, chiar și în vacanță – de asta beneficiază micii suceveni înscriși la Grădinița cu Program Normal Obcini, care a pornit o nouă ediție, a III-a, a Școlii de vară “Vrei să înveți lucruri noi”.

Micuții, alături de educatoare, participă la fel de fel de activități creative, recreative și educaționale, organizate pe tematici.

Joi, în cadrul activității “Micii cetățeni pentru un viitor al orașului”, aceștia au fost față în față cu reprezentanții administrației locale – Ion Lungu, primarul Sucevei și Angela Zarojanu, consilier local.

“Vin mereu cu mare plăcere la Grădinița cu Program Normal din Obcini și vreau să o felicit pe directoarea Maria Todereanu pentru treaba bună pe care o face – este o grădiniță unde se face performanță. Mă bucură faptul că deși este vacanță, continuați activitățile la grădiniță prin această școală de vară, cu o temă foarte importantă – Micii cetățeni. Este bine că învață de pe acum spiritul civic, ce înseamnă să fii cetățean, pentru că din păcate, oricâte lucruri bune face municipalitatea și oricât s-ar organiza, avem nevoie de sprijinul cetățenilor ca să fie bine. Acești copii învață de mici că trebuie să ajute și ei comunitatea, mai ales pe probleme de mediu, salubritate, mentalitate etc.”, a spus Ion Lungu.

 

 

O grădiniță nouă, cu program prelungit, unită cu cea existentă

Edilul Sucevei a precizat că municipalitatea are o mare restanță față de cartierul Obcini – construirea unei grădinițe noi, dar se lucrează la asta și speră că se va rezolva.

“Suntem la tema de proiectare pentru a dărâma o serie de garaje, pentru a construi în locul lor o grădiniță cu program prelungit, pe care o vom cupla cu aceasta, să fie una singură, să avem un număr cât mai mic de personal administrativ pentru ambele. Sper să ne ajute Dumnezeu să ajungem acolo!

În ceea ce privește copiii, îmi plac, îi iubesc și îi respect, mulți dintre ei sunt fanii mei și mă simt foarte bine printre ei.

Chiar dacă este un program solicitant la primărie, mi-am rupt puțin timp să fiu alături de ei și de dvs., aici, asigurându-vă de tot sprijinul Primăriei Suceava!”, a mai spus Ion Lungu.

 

Școala de vară, alternativă de petrecere a timpului liber pe perioada vacanței

Micuții participanți la Școala de vară “Vrei să înveți lucruri noi” au recapitulat ceea ce au învățat în primele zile, în care au avut inclusiv vizite la obiective de interes din oraș, dar au avut și un scurt dar frumos program artistic.

“Acest proiect se adresează unui grup de 60 de preșcolari din cadrul unității de învățământ. Scopul proiectului este de a oferi copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber pe perioada vacanței. De asemenea, proiectul are în vedere implicarea părinților și a comunității în desăvârșirea formării copiilor ca buni cetățeni. Activitatea de astăzi se numește “Micii cetățeni pentru un viitor al orașului”, principalul obiectiv fiind să consolideze cunoștințele acumulate în această săptămână.

Considerăm că unitatea noastră, împreună cu familia și comunitatea, formează copiilor valori cetățenești necesare într-un oraș al viitorului pe care cu toții ni-l dorim”, a precizat Maria Todereanu, directoarea grădiniței din Obcini.

 

Angela Zarojanu: “Viitorul Sucevei este pe mâini bune!”

Angela Zarojanu, consilier local și reprezentant al comunității în Consiliul de Administrație a Grădiniței Obcini, s-a dovedit a fi foarte încântată de copiii participanți la Școala de vară:

“Este o foarte frumoasă idee a directorului instituției, Maria Todereanu, de a oferi lecții îmbinate cu parte recreativă, în vacanță, acestor copii minunați de la Grădinița cu Program Normal Obcini. Îmi face mare plăcere să vin aici, să stau de vorbă cu copiii, sunt foarte simpatici, au răspuns perfect la toate întrebările și suntem fericiți, pentru că, în aceste condiții, viitorul Sucevei este pe mâini bune. Felicit conducerea grădiniței și întreg colectivul pentru această frumoasă realizare – o școală de vară, binevenită”.

Școala de vară este gândită pe o perioadă de 10 zile, până spre finele lunii iulie, cu activități precum vizitarea obiectivelor turistice și culturale, lecții de bune maniere, educație civică și multe alte activități plăcute și de folos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala de vară “Vrei să înveți lucruri noi” la Grădinița cu Program Normal Obcini.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala de vară “Vrei să înveți lucruri noi” la Grădinița cu Program Normal Obcini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei