Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 156 (7768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenție

Prefectul de Suceava a dispus verificarea tuturor iazurilor de steril din județ pentru evitarea producerii unor dezastre de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a dispus verificarea tuturor iazurilor de steril din județ, din zone miniere, pentru evitarea producerii unor dezastre de mediu. Iulian Cimpoeșu a precizat că în urma precipitațiilor abundente înregistrate în județul Suceava în ultima perioadă, a fost constituită o comisie formată din reprezentanți ai mai multor instituții care va verifica starea tehnică a iazurilor de decantare. Iulian Cimpoeșu a spus că în cursul zilei de marți a convocat o ședință a acestei comisii, constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”BUCOVINA” al județului Suceava, ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, ai Direcției Silvice Suceava, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, ai Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, ai SC CONVERSMIN SA București, punctul de lucru Vatra Dornei, și primarii localităților pe teritoriul cărora se află aceste iazuri de steril.

„În urma discuțiilor purtate, comisia a stabilit modalitatea de lucru, în vederea verificării stabilității iazurilor de decantare, cât și identificarea impactului asupra mediului. Ne dorim să identificăm problemele de la fiecare iaz de decantare din județul Suceava, să identificăm soluțiile tehnice pentru a fi remediate acestea și ulterior să facem demersuri pentru a asigura resursele financiare necesare finalizării lucrărilor de punere în siguranță, astfel încât să asigurăm un impact asupra mediului cât mai redus și siguranță pentru oamenii care trăiesc în comunitățile din aval de aceste iazuri de decantare”, a spus prefectul județului Suceava.

În județul Suceava sunt nouă iazuri de decantare cu steril, la Tărnicioara, Valea Straja, Ostra, Poarta Veche, Dealu Negru, Pârâul Cailor, Dumitrelu, Călimani și Valea Hajului, care sunt pline cu sterilul care a fost folosit la prepararea minereului, sulfului tehnic sau sărurilor de mangan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava a dispus verificarea tuturor iazurilor de steril din județ pentru evitarea producerii unor dezastre de mediu.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul de Suceava a dispus verificarea tuturor iazurilor de steril din județ pentru evitarea producerii unor dezastre de mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei