Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 156 (7768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce părere ai despre...?

Care e părerea ta despre mutarea sediului autogării din centrul Sucevei pe strada Traian Vuia, într-o zonă mărginașă a orașului?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autogara din centrul municipiului Suceava va deveni amintire, după ce autoritățile au luat în urmă cu un an decizia de a o muta pe strada Traian Vuia din oraș, în zona garajelor fostei Întreprinderi de Transport Auto. Acest proiect a fost demarat la solicitarea autorităților locale din municipiu, având drept scop principal fluidizarea traficului în zona centrală a orașului. I-am întrebat pe suceveni ce cred ei despre această decizie și cum cred că îi va afecta în viitor.

 

”E o prostie asta, de când e lumea autogara e aici. N-ar trebui să facă așa ceva”

În legătură cu această decizie a autorităților, părerile au fost, cele mai multe dintre ele, potrivnice, iar nemulțumirea oamenilor s-a simțit de la primii interlocutori. Constantin a fost foarte tranșant răspunzând întrebării noastre: ”E o prostie asta, de când e lumea autogara e aici. N-ar trebui să facă așa ceva. Nu au unde să facă un bloc decât aici, la autogară? Obligat va fi mai greu, am auzit că se va face noua autogară la fostul garaj. Cu ce să vii de acolo? Vin oamenii cu bagaje, pleacă în toate părțile, va îngreuna mult circulația lor”, în timp ce Ioan și Leon ne-au răspuns: ”Lumea s-a obișnuit aici și cred că o să fie mai greu până când se va acomoda. Dar eu cred că ar fi bine să rămână tot aici, așa ar trebui, să rămână aici” și ”Nu e bună decizia. Aici e în centru, oamenii vin din toate părțile pentru a se deplasa în toate direcțiile. Acolo va fi mult mai complicat pentru toată lumea, nu e o decizie bună.”

 

 

Distanța mare față de principalele instituții, o importantă problemă

Mariei i-am citit nemulțumirea pe față când am pus întrebarea și ne-a răspuns prompt: ”Nu-i bună decizia asta, nu e deloc bună. Aici e spitalul, aici sunt medici, doar aici vii, de aici pleci cu bagaj. Ce faci, iei bagajul și te duci la Traian Vuia? Atâția ani a fost aici, acum ce-l deranjează pe primar?”, în timp ce Elena invocă distanța mare față de instituții: ”Foarte greu ar fi să ajung la vârsta mea până acolo. De aici spre Casa de Pensii merg pe jos, dar până acolo să mai merg 3 kilometri nu cred că este corect. Păcat ar fi, că de aici ar fi aproape, eu nu aș fi de acord cu soluția asta.” Aglaia vede cum întreaga situație a celor care ajung în oraș se va îngreuna, odată cu mărirea distanței față de centrul orașului: ”Mai greu va fi, pentru că e mai complicat acolo de ajuns. E circulație mare, mai ales oamenii de la țară, mai bătrâni, să umble prin circulația aceea... Și nici nu ai un mijloc de transport să oprească acolo. Da, pentru lumea de la țară care merge cu autobuzul, va fi mai greu. Dar și aici e foarte aglomerat și fiecare face cum poate și cum hotărăsc autoritățile, nu noi, că noi nu însemnăm nimic.

 

Va rezolva soluția propusă de autorități problema aglomerației din zonă?

Filaret este unul dintre cei care cred că problema aglomerației în zonă nu va fi rezolvată odată cu construirea noului complex comercial și de locuințe: ”Sigur că e mult mai departe de centrul populat al orașului, iar aici se va face o aglomerație și mai mare decât este acum. Dacă vor fi construite blocuri de locuințe în loc, oamenii au cu toții mașini și unde le vor parca într-un spațiu atât de restrâns? Va fi sigur mai greu de ajuns la noul sediu al autogării și se va depinde și de microbuzele care se vor stabili pentru acel traseu. Oricum, nu va fi mai ușor pentru cei care se deplasează cu autobuzele din autogară, mai ales pentru cei care se deplasează spre Fălticeni sau spre zona montană, le va lua mai mult timp”, în timp ce Ana crede că aceste discuții despre soluția aleasă nu-și mai au rostul:”Cărțile cred că sunt deja făcute, pentru ce ne strofocăm noi? Oricum aici se va construi ce vor ei, dar să se gândească că sunt oameni sub nivelul subzistenței, care nu au posibilitate să plătească să ajungă acolo. Autogara asta e aici din 69-70 și în noile condiții le va lua și timp și bani să ajungă acolo, iar pensiile sunt mizerabile. Oamenii sunt foarte necăjiți și credeți că ei ascultă pe cineva? Nu cred că va ajuta cuiva toată treaba asta, cărțile sunt făcute, cine are de construit aici blocuri tot o va face și acolo tot se va muta autogara, care e deja făcută, dar nu cred că e o decizie bună pentru oamenii de rând.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care e părerea ta despre mutarea sediului autogării din centrul Sucevei pe strada Traian Vuia, într-o zonă mărginașă a orașului?.
 Vizualizări articol: 1989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Care e părerea ta despre mutarea sediului autogării din centrul Sucevei pe strada Traian Vuia, într-o zonă mărginașă a orașului?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei