Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 144 (7756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Fădor vrea să afle de la ministrul Transporturilor graficul de lucrări pentru modernizarea căii ferate Pojorâta – Apahida

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor vrea să afle de la ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, graficul de lucrări pentru modernizarea căii ferate pe tronsonul Pojorâta – Apahida. Angelica Fădor i-a transmis o întrebare ministrului Transporturilor, în care îi aduce aminte acestuia că anul trecut Guvernul a lansat un nou concept de reabilitare a căii ferate, prin refacție totală, cu un tren de lucru complex, care a și efectuat o demonstrație practică în județul Suceava, la Pojorâta.

Fădor a precizat că potrivit declarațiilor oficiale de la acea dată, CFR SA urma să reabiliteze în acest fel sectorul Pojorâta-Apahida. „Mai mult, ministrul de atunci al Transporturilor spunea ca acesta este primul tronson de cale ferată reparat prin această tehnologie de refacție totală în România și estima, pentru că se lucrează în regie proprie, o reducere la 60% a costurilor”, a declarat deputatul PNL de Suceava.

Angelica Fădor a arătat că prin această reabilitare ar urma să fie crescută viteza de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune Apahida – Suceava. De asemenea, ea a spus că modernizarea va duce și la îmbunătățirea condițiilor de călătorie și la creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerințele europene. „Ținând cont de faptul că un tren de lucru prin refacție totală poate reabilita circa 300 de km pe an, vă solicit un grafic de lucrări pentru modernizarea sectorului Pojorâta-Apahida”, i-a transmis Angelica Fădor ministrului Transporturilor.

În acelaşi timp, deputatul PNL de Suceava vrea să afle de la Cătălin Drulă şi care este programul de reamenajare a trecerilor la nivel cu calea ferată în județul Suceava și când estimează că vor fi finalizate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fădor vrea să afle de la ministrul Transporturilor graficul de lucrări pentru modernizarea căii ferate Pojorâta – Apahida.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fădor vrea să afle de la ministrul Transporturilor graficul de lucrări pentru modernizarea căii ferate Pojorâta – Apahida0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei