Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 143 (7755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Publicație

Cadrul universitar sucevean Mihai Ștefănoaia și-a lansat volumele „Drept penal. Partea generală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrul universitar sucevean lector univ. dr. Mihai Ștefănoaia și-a lansat, la Suceava, cărțile „Drept penal. Partea Generală”. Lansarea celor două volume ale cărții a avut loc în cadrul ediției a șase a Conferinței Științifice Internaționale „Dimensiuni etice și sociale în Administrația Publică și Drept”, care a avut loc în perioada 17-19 iunie 2021, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Evenimentul a fost organizat de universitatea suceveană, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Suceava. La Conferința Științifică Internațională au participat profesori de drept de la unele dintre cele mai renumite universități din România, Spania, Elveția, Polonia, Turcia, Ucraina și Republica Moldova.

În cadrul conferinței, cadrele universitare participante au susținut prelegeri pe teme de drept, printre acestea numărându-se și lectorul univ. dr. Mihai Ștefănoaia, care a prezentat lucrarea ”Valorile etice și pedeapsa închisorii”.

Avocat în cadrul Baroului Suceava, Mihai Ștefănoaia este și cadru universitar la Facultatea de Drept a Universității ”Ștefan cel Mare”. Tot cu prilejul acestei conferințe, Mihai Ștefănoaia și-a lansat cele două volume ale cărții „Drept penal. Partea generală”. Volumele au fost tipărite la cea mai mare și prestigioasă editură juridică din România, „Universul Juridic”, o editură apreciată la nivel internațional.

 

Volumele au scopul de a oferi o panoramă actuală referitoare la reglementările dreptului penal

Universitarul sucevean a arătat că scopul acestei lucrări a fost acela de a oferi o panoramă actuală referitoare la reglementările dreptului penal, partea generală. „De-a lungul evoluției sale, Partea generală a dreptului penal a fost supusă unor numeroase metamorfoze legislative, fiind demonstrată, la diferite etape, ne­voia stringentă de a regândi, revizui și resistematiza normele juridice care o formează. Aceste reforme legislative conduc în mod firesc la creșterea în pa­ralel a numărului de opinii și studii științifice în materie, dedicate, în spe­cial, interpre­tă­rii prospective a inovațiilor legislative și, în general, reevaluă­rii per ansamblu a cad­rului normativ existent. Avându-se în vedere tocmai dina­mismul legislativ ac­centuat, scopul lucrării de față este de a oferi desti­na­tarului o panoramă actuală referitoare la reglementările drep­tu­lui penal (Partea generală). Con­comitent, se preconizează ca manualul să în­de­pli­nească o funcție informativă dub­lă, astfel încât să fie valorificate opiniile doctrinare relevante în materie, cele devenite notorii, dar și cele novatorii și controversate (cu predilecție naționale, dar nu numai), iar în situațiile de po­le­mică teoretică sau în lipsa exegezelor inerente domeniului de studiu să fie for­mulat propriul punct de vedere al autorului și, im­pli­cit, să fie înaintate unele propuneri de lege ferenda”, a declarat Mihai Ștefănoaia, care a adăugat că această carte reprezintă o sinteză lustruită și consecventă a gândirii juridico-penale contem­po­rane a dreptului penal cu privire la reglementările în vigoare cuprinse în Partea generală a drep­tului penal cu implicații științifice proprii.

Pe de altă parte, Mihai Ștefănoaia i-a adus mulțumiri primarului Sucevei, Ion Lungu, pentru susținerea financiară semnificativă a tuturor activităților educaționale și culturale organizate de către Universitatea Suceava, și implicit a acestei conferințe internaționale organizate de Facultatea de Drept Suceava. El i-a mulțumit și i-a adresat felicitări rectorului Universității Suceava, prof. univ. dr. Valentin Popa, pentru implicarea și disponibilitatea dezvoltării universității, dar și pentru capacitatea de a genera condiții optime pentru organizarea de evenimente științifice academice cu recunoaștere internațională. Universitarul sucevean a ținut să-l felicite pe acad. prof. univ. dr. Vasile Păvăleanu „în calitatea dumnealui de ctitor al Facultății de Drept a Universității <Ștefan cel Mare> Suceava”, o facultate tânără, dar deja cunoscută și recunoscută atât la nivel național, cât și la nivel internațional prin activitatea colectivului didactic, pentru toată opera sa științifică semnificativă care este un exemplu pentru mai tinerii săi colegi.

Nu în ultimul rând, el i-a mulțumit și directorului Editurii ”Universul Juridic” pentru susținerea și promovarea, fizic și online, a conferinței și evenimentului de lansare a cărții de la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadrul universitar sucevean Mihai Ștefănoaia și-a lansat volumele „Drept penal. Partea generală”.
 Vizualizări articol: 2130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cadrul universitar sucevean Mihai Ștefănoaia și-a lansat volumele „Drept penal. Partea generală”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei