Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 141 (7753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

Închisoare cu suspendare pentru un șofer care a accidentat mortal un pieton și a fugit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un șofer care a dat cu mașina peste un bătrân și a părăsit locul faptei a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Suceava la o pedeapsă însumată de mai puțin de 2 ani de închisoare, care a fost suspendată condiționat. Dosarul penal se află în faza de rejudecare, după ce inițial șoferul a fost achitat pentru ucidere din culpă. Practic, judecătorii nu l-au găsit vinovat atunci pentru accidentul propriu-zis, ci doar pentru infracțiunea de părăsire a locului faptei. Nici acum sentința nu este definitivă, iar verdictul final urmează a fi dat de Curtea de Apel Suceava.

În noaptea de 4 spre 5 august 2016, în jurul orei 23.30, Poliţia a fost sesizată că un bărbat a fost victima unui accident rutier, la Stroieşti, iar autorul a părăsit locul faptei. La faţa locului a fost identificat localnicul Mihai Verciuc, în vârstă de 77 de ani, care avea numeroase leziuni la cap, pe corp şi la membre, acestea fiindu-i fatale.

Din indiciile de la faţa locului s-a stabilit în scurt timp că bărbatul a fost târât de o maşină, pe carosabil fiind identificate fragmente din hainele şi încălţămintea acestuia. Moartea violentă a bătrânului a fost confirmată şi la autopsie. Din verificări, poliţiştii rutieri au stabilit că prin zonă, cu puţin timp înainte de accident, a trecut o autoutilitară marca Mercedes Sprinter. Vehiculul a fost identificat, însă în primă fază nu s-au găsit indicii clare că a fost implicat într-un accident.

În cadrul anchetei coordonate de Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava s-a dispus efectuarea în regim de urgenţă a unei expertize. În urma verificării amănunţite, sub autoutilitară au fost găsite urmele impactului cu un om.

Din cercetările poliţiei a rezultat că la volanul autoutilitarei s-a aflat Dumitru Barbaroș, în vârstă de 37 de ani, din Stroieşti, care era însoțit de un pasager. Barbaroș a fost trimis în judecată ulterior pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

La prima judecare, Dumitru Barbaroș a fost achitat pentru ucidere din culpă, întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.
Acum, în rejudecare, conform sentinței de joi, 17 iunie, șoferul a primit 1 an și 4 luni închisoare pentru ucidere din culpă, plus încă un an și patru luni, pentru părăsirea locului accidentului.

În urma contopirii a rezultat pedeapsa de 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare. Pedeapsa a fost suspendată condiționat, pe durata unui termen de încercare de 2 ani de zile. Inculpatul are impuse obligații și restricții în acest termen de încercare.

Instanța a mai admis acordarea de daune morale de 100.000 de lei părților civile din dosar, însă și această latură poate fi contestată la instanța superioară.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu suspendare pentru un șofer care a accidentat mortal un pieton și a fugit.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Închisoare cu suspendare pentru un șofer care a accidentat mortal un pieton și a fugit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei