Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 139 (7751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intrare liberă

Pe 1 august va fi organizată "Ziua porților deschise" la Cetatea de Scaun și la muzeele din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat că pe 1 august 2021 va fi organizată „Ziua porților deschise” la Cetatea de Scaun și la muzeele din municipiul Suceava. Niculai Barbă a spus că acest lucru se va întâmpla având în vedere interesul manifestat de suceveni pentru a vizita unitățile muzeale ale Muzeului Național al Bucovinei la evenimentul „Noaptea Muzeelor” care s-a desfășurat sâmbătă trecută. „Vom provoca astfel și alte instituții de cultură, muzee din județ să fie implicate în acest proiect”, a spus Barbă. El a apreciat că această dorință de a vizita muzeele se datorează în primul rând faptului că cetățenii vor să participe la evenimente, să fie la un moment dat într-o acțiune și de socializare, cu atât mai mult cu cât au trecut printr-o perioadă în care astfel de evenimente au lipsit din cauza pandemiei.

Niculai Barbă a reamintit că „Noaptea Muzeelor” la Suceava s-a bucurat de un interes extraordinar, numărul vizitatorilor fiind dublu față de 2019, anul anterior pandemiei. Astfel, el a spus că interesul cel mai mare a fost pentru Cetatea de Scaun, doar la acest obiectiv fiind mai mulți vizitatori decât numărul total de vizitatori înregistrat în 2019 în toate cele patru muzee din Suceava. De asemenea, sâmbătă, în doar două ore, în intervalul 18:00-20:00, la Muzeul Satului Bucovinean au fost înregistrați 1.398 vizitatori, de trei ori mai mulți față de 2019. Nu în ultimul rând, la „Noaptea Muzeelor” de anul acesta, numărul celor care au vizitat Muzeul de Istorie, precum și Muzeul de Științele Naturii s-a menținut la nivelul anului 2019, cu 1951, respectiv 2024 de vizitatori. El a arătat că la cele două obiective, numărul vizitatorilor nu a putut crește mai mult ca urmare a restricțiilor în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe 1 august va fi organizată "Ziua porților deschise" la Cetatea de Scaun și la muzeele din Suceava.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pe 1 august va fi organizată "Ziua porților deschise" la Cetatea de Scaun și la muzeele din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei