Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 105 (7717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căutat de poliție

„Căsuță” din Fălticeni, condamnat la aproape 10 ani de închisoare, dat în urmărire după ce nu a fost de găsit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ioan Sava, zis „Căsuță”, din Fălticeni, patronul pensiunii „Luciano” din localitatea Spătăreşti, condamnat definitiv într-un dosar de înșelăciune, în care, în urma cumulării unor sentințe, a primit o pedeapsă finală de 9 ani, 3 luni și 20 de zile de închisoare, a fost dat în urmărire generală de Poliția Română. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a fost căutat la domiciliu de polițiști și nu a fost găsit, fiind date că ar fi plecat în străinătate.  

Ioan Sava a fost condamnat pentru înșelăciune, tăinuire, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. 

Ioan Sava a executat până de curând o pedeapsă, după ce a fost condamnat definitiv în urmă cu câțiva ani pentru contrabandă cu țigări, într-un dosar unde a făcut afaceri cu Paul Iova, zis „Ion Petrișor”, cunoscut și ca „regele maneliștilor”. În același dosar a mai fost condamnat cu executare și Nicuță Solcan, din Cajvana. Acesta are de executat 3 ani și 6 luni. Un al treilea inculpat din dosar, Gavril Andreica, tot din Cajvana, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare.

Nicuță Solcan a fost găsit de polițiști și dus în Penitenciarul Botoșani.

Potrivit anchetatorilor, în luna februarie a anului 2014, inculpatul din Cajvana, Nicuţă Solcan, i-a vândut unui bărbat un tractor cu încărcător frontal şi o semiremorcă cu suma de 9.500 de euro.

La o zi după ce-a făcut tranzacţia, acelaşi cumpărător a fost sunat de Nicuţă Solcan care i-a spus că mai are trei tractoare de vânzare, fiind dus în curtea din spate a pensiunii lui Ioan Sava, unde cei doi inculpaţi i-au arătat utilajele. S-au înţeles la 20.000 de euro, bani pe care cumpărătorul susţine că i-a înmânat lui „Căsuţă”, acesta din urmă eschivându-se când a venit vorba să facă actele de vânzare-cumpărare pe motiv că nu are buletinul la el.

La o săptămână, poliţiştii au găsit la locuinţa cumpărătorului unul dintre tractoare, care figura ca furat din Italia în ianuarie 2014. Celelalte trei tractoare, declara cumpărătorul, au fost vândute între timp, anchetatorii identificându-le ulterior la alte persoane din ţară.

„Ştiind că tractoarele reprezintă o oarecare siguranţă în ceea ce priveşte regimul juridic, de multe ori nefiind înscrise de proprietari la autorităţile publice şi aşadar existenţa lor fiind oarecum mascată un timp îndelungat, suficient pentru a li se pierde urma, cei doi (n.r. - Solcan şi Sava) au pus la cale bazele unei adevărate afaceri, al cărei succes părea garantat”, au susţinut anchetatorii în faţa judecătorilor, precizându-le că şi celelalte trei tractoare erau furate, două din Italia, iar unul din România. Acesta din urmă, arată procurorii, a fost sustras în noaptea de 27/28 septembrie 2013 din curtea unei case nelocuite de pe raza comunei Botoşana. Suspecţii în această din urmă faptă: Nicuţă Solcan şi un complice de-al acestuia, tot din Cajvana, Gavril Andreica (42 de ani).

Poliția Română a publicat fotografia condamnatului pe site și așteaptă date referitoare la unde s-ar afla.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Căsuță” din Fălticeni, condamnat la aproape 10 ani de închisoare, dat în urmărire după ce nu a fost de găsit.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Căsuță” din Fălticeni, condamnat la aproape 10 ani de închisoare, dat în urmărire după ce nu a fost de găsit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei