Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 81 (7693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Rețea de contrabandiști care acționa prin Suceava, coordonată din Penitenciarul Botoșani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au acționat la începutul acestei săptămâni într-un dosar de contrabandă major, privind țigări introduse în țară pe raza județelor Suceava și Botoșani. Coordonator al acțiunilor era un bărbat închis în Penitenciarul Botoșani, tot într-un dosar de contrabandă, au transmis anchetatorii.  

Conform anchetei DIICOT, începând cu luna octombrie 2019, mai multe persoane au constituit o grupare infracțională organizată specializată în contrabanda cu țigări. Membrii grupării introduceau în mod ilegal pe teritoriul României țigarete provenite din Ucraina și Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei sau peste frontiera verde din județele Suceava şi Botoşani.

Țigările alimentau piața din Galați, dar și din Capitală.
”Ţigările din Ucraina erau livrate de o structură coordonată de către un cetăţean ucrainean, care, odată trecută ilegal frontiera de stat a României cu Ucraina în dreptul localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, preda ţigările de contrabandă către membrii grupării de pe teritoriul României, care le depozitau în diverse locaţii din comuna Vicovu de Sus şi municipiul Rădăuţi. Coordonarea acestei predări se realiza telefonic de către o persoană privată de libertate, încarcerată în Penitenciarul Botoșani pentru comiterea aceluiași gen de infracțiuni.
Prin diverse canale de comunicare membrii grupării se înțelegeau cu privire la cantitate și preț, iar ulterior organizau transportul țigaretelor pe ruta Suceava – București”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Altă structură a grupării era legată de trafic din  Republica Moldova.

Anchetatorii au descoperit un microbuz în a cărui podea era amenajat un spaţiu de depozitare a ţigărilor de contrabandă, în care intra o cantitate de aproximativ 10 baxuri la un transport.
Totodată în interiorul microbuzului membrii grupării au montat un dispozitiv de localizare prin GPS în care au introdus o cartelă prepay la care avea acces cel care efectiv monitoriza deplasarea țigărilor de contrabandă de la depozit la beneficiari.

Acțiunea de luni, 5 aprilie, a constat în 43 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași, Ialomița, Vrancea, Galați, Botoșani, Ilfov, Suceava și a municipiului București, în urma cărora au fost ridicate 21.063 de pachete de țigarete de diferite mărci, 200 de grame de canabis, 1 kg de bijuterii, 38 de telefoane mobile și sume importante de bani.

Opt inculpați au fost reținuți 24 de ore, iar alți opt au fost plasați sub control judiciar.

Față de cei opt, procurorii au formulat propunere de arestare preventivă, înregistrată la Tribunalul Galați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rețea de contrabandiști care acționa prin Suceava, coordonată din Penitenciarul Botoșani.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rețea de contrabandiști care acționa prin Suceava, coordonată din Penitenciarul Botoșani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei