Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 26 (7638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Produs interzis

Un tânăr din Fălticeni a fost arestat după ce a comandat ricină din SUA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din Fălticeni a ajuns în spatele gratiilor după ce a făcut o comandă în SUA. Mai exact, Iustin Acîrnăresei a comandat online ricină unui furnizor de peste Ocean, o substanță extrem de toxică și care este interzisă la comercializare. Pe fir au intrat ofițerii de la Crimă Organizată, iar suceveanul nu a mai intrat în posesia mărfii, motiv pentru care acum este cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la dobândirea de arme chimice.
Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Iustin Acîrnăresei, dar un magistrat de la Tribunalul București a decis că acesta poate fi cercetat sub control judiciar. Nemulțumiți, procurorii au contestat măsura, iar la finalul săptămânii trecute un complet de la Curtea de Apel București a admis cererea și a dispus arestarea pentru 30 de zile a tânărului din Fălticeni.
Ricina este o toxină vegetală extrasă din semințele de ricin, care are proprietatea de a aglutina globulele sângelui. Ricina este o lectină (glucoproteină) foarte toxică, care se găsește în semințele de ricin „Ricinus communis” din familia „Euphorbiaceae”. 

Toxicul acționează ca un inhibitor puternic al sintezei proteinelor la eucariote. Ricina este una dintre cele mai toxice substanțe, de origine vegetală, cunoscute până în prezent. Doza toxică mortală la un om adult este 0,25 mg de ricină, care corespunde cu 2 - 4 semințe de ricin. Ricina este de două ori mai toxică decât veninul de cobra. Rezistența la toxic este diferită după individ. Există relatări conform cărora unele persoane ar fi supraviețuit după un consum de 40 - 60 de semințe. Un rol important îl joacă, bineînțeles, cât de repede vomită intoxicatul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr din Fălticeni a fost arestat după ce a comandat ricină din SUA.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr din Fălticeni a fost arestat după ce a comandat ricină din SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei