Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 6 (7618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuți

Start la plata dărilor locale pentru anul 2021, de luni, 11 ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contribuabilii rădăuțeni vor putea achita, de la începutul săptămânii viitoare,  taxele și impozitele locale pentru anul în curs. Șeful Serviciului Impozite și Taxe din primăria rădăuțeană, economistul Silviu Ursescu, a afirmat că dările locale pentru anul 2021 au crescut cu aproape patru procente, iar contribuabilii persoane fizice care le vor achita integral până la finele lunii martie vor beneficia de o bonificație de 10%.

Silviu Ursescu a declarat: „Pentru anul în curs taxele și impozitele locale au fost stabilite pe baza Hotărârii de Consiliu Local 264/23.12.2020. Aceasta vizează, în principal, indexarea dărilor locale cu rata inflației, rată care a fost stabilită la 3,83% conform raportărilor Institutului Național de Statistică, și care este obligatorie prin prisma Codului Fiscal. Exemplific cu cazul unei clădiri de 60 mp, cu terenul aferent, și să spunem că în patrimoniul contribuabilului ar mai fi un mijloc de transport și un loc de parcare. Dacă în anul 2020 contribuabilul a plătit un total de 446 de lei, anul acesta va achita 463 de lei, adică o majorare de 17 lei. Precizez că persoanele fizice și în acest an vor beneficia bonificația de zece procente, în condițiile în care vor achita integral aceste taxe până la primul termen de plată, respectiv 31 martie. Vreau să mai precizez că taxele și impozitele pot fi achitate cu numerar sau cu card bancar la casieria instituției, prin decontări bancare cu ordine de plată sau online, prin intermediul aplicației ghiseul.ro”.

Anunțul de mai sus a apărut, zilele trecute, în format video pe pagina de facebook a Primăriei Rădăuți, fiind preluat de pe site-ul unui salariat din primăria locală, situație cel puțin nefirească în condițiile în care primarul Bogdan Loghin asigura rădăuțenii, încă din campania electorală, de transparență totală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start la plata dărilor locale pentru anul 2021, de luni, 11 ianuarie.
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Start la plata dărilor locale pentru anul 2021, de luni, 11 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei