Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 3 (7615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a întors acasă

Săvel Botezatu, fostul primar din Udești, liberat condiționat din penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săvel Botezatu, fostul primar al comunei Udești, este din nou liber. Acesta a fost liberat condiționat în cursul zilei de marți, după ce Tribunalul Botoșani a admis propunerea Comisiei pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Botoşani. Săvel Botezatu a fost reprezentat în instanță de avocatul Dorin Andronic. Fostul primar din Udești se afla în spatele gratiilor unde executa o pedeapsă de 3 ani de închisoare. El fusese încarcerat în martie 2020 în baza unei soluții pronunțate de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În același dosar au mai fost condamnate și alte persoane, dar numai în cazul lui Săvel Botezatu pedeapsa a fost cu executare. Avocatul Dorin Andronic a fost achitat, în timp ce Marinela Borza, casiera comunei Udești, a primit 2 ani cu suspendare sub supraveghere.

Cele mai multe acuzaţii din acest dosar sunt legate de obţinerea unor subvenţii din fonduri europene, plăţi efectuate prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava şi despre care procurorii DNA spun că s-au realizat ilegal.

Totul a început în 2010, când primarul Săvel Botezatu ar fi depus la APIA Suceava mai multe documente oficiale falsificate, cu scopul de a obţine ilegal subvenţii în valoare de 235.726,56 de lei. „În baza acestor acte, inculpatul Botezatu Săvel Viorel a încercat să dovedească îndeplinirea condiției de eligibilitate privind întrebuințarea imașului comunal în scopuri agricole productive, însă APIA Suceava a respins plata subvenției, întrucât fermierul Consiliul Local Udești nu a respectat condițiile de eligibilitate”, se arată într-un comunicat al DNA.

Demersurile au continuat şi în 2011, respectiv 2012, când primarul din Udeşti a urmat acelaşi drum pentru a încasa subvenţii din bani europeni.

„În baza acestor acte, inculpatul Botezatu Săvel Viorel a obținut ilegal, în numele Consiliului Local Udești, subvenții în valoare de 607.406,96 de lei din bugetul administrat de Uniunea Europeană – Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA). În perioada 2010-2012, pentru a putea accesa fondurile respective nerambursabile, inculpatul Botezatu Săvel Viorel, în calitate de primar al comunei Udeşti, a semnat documente oficiale emise de Primăria Udești, confirmând conținutul nereal al actelor, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, se mai arăta în actul de sesizare a instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săvel Botezatu, fostul primar din Udești, liberat condiționat din penitenciar.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săvel Botezatu, fostul primar din Udești, liberat condiționat din penitenciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei