Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 3 (7615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 ianuarie 2021

Noutăți privind decontarea transportului pentru persoanele cu dizabilități

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a anunțat că începând cu 1 ianuarie 2021 au intrat în vigoare noi metodologii privind modalitatea de acordare a drepturilor la transportul interurban gratuit persoanelor cu handicap. Astfel, conform Hotărârii nr. 1118 din 17 decembrie 2020, privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1017/2018, pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transportul interurban gratuit persoanelor cu handicap, publicată în Monitorul Oficial Nr. 1297 din 28 decembrie 2020, „persoanele cu handicap, reprezentanții legali ai acestora, precum și părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecție specială, stabilită în condițiile legii, își pot exprima opțiunea pentru acordarea gratuității la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, după caz, fără a depăși suma de 1.500 lei anual pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei anual pentru persoanele cu handicap accentuat, în baza unei cereri de decontare”.

Numărul de călătorii pentru care se decontează carburant, în cursul unui an, nu poate depăși 24 de călătorii pentru persoana cu handicap grav și 12 călătorii pentru persoana cu handicap accentuat.

Șefa DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a declarat că cererea de decontare se depune la DGASPC Suceava în termen de 60 zile de la efectuarea călătoriei și este însoțită de bonul/bonurile fiscal(e) de carburant, emis(e) de societățile de distribuţie a produselor petroliere, copie de pe documentele de identitate, copie certificate de încadrare în grad de handicap și extras de cont. „Odată cu exprimarea opțiunii pentru decontarea carburantului, nu se mai acordă bilete de transport interurban și viceversa, persoana care solicită bilete de transport interurban nu mai poate solicita decontarea de carburant”, a completat Nadia Crețuleac.

Persoanele cu handicap, asistenții personali sau persoanele împuternicite care optează pentru transport interurban se vor prezenta personal la DGASPC Suceava, cu vechea legitimație (cei care o au deja), o poză tip buletin recentă și o copie după cartea de identitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noutăți privind decontarea transportului pentru persoanele cu dizabilități.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noutăți privind decontarea transportului pentru persoanele cu dizabilități0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei