Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2020 - Anul XXV, nr. 302 (7607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Spre neuitare

Erou al Revoluției, împușcat în cap la doar 23 de ani, comemorat la Cornu Luncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Momente emoționante, ieri, la Panteonul eroilor de la Cornu Luncii, unde a avut loc comemorarea sergentului Constantin Puiu Mihailovici, mort la numai 23 de ani, pe 22 decembrie 1989, în timpul Revoluției Române. Osemintele eroului Revoluției Române, originar din Cornu Luncii, se află în panteonul dedicat eroilor de la Cornu Luncii, unde sunt trecute și numele celor 345 de eroi locali din războaiele mondiale.

La slujba de pomenire au luat parte tatăl eroului, sora sa și nepoți.

Au depus coroane de flori primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, Asociația Cultul Eroilor, prin m. m. pr. Dumitru Davidel, Asociația Militarilor Veterani, prin caporalul Dumitru Florea, plutonierul adjutant Nelu Aldea, de la Asociația Cultul Eroilor - Fălticeni și plutonierul adjutant-șef Petre Tudose, cadru militar de la pompieri, aflat în rezervă.

Slujba de pomenire a fost ținută de un sobor de preoți, printre ei și părintele Puiu Florea Gabriel, care a fost coleg cu militarul mort în timpul evenimentelor din acele zile atât de confuze și de sângeroase.

Constantin Puiu Mihailovici era militar de carieră în decembrie 1989, încadrat la Regimentul Mihai Viteazul.

În seara de 22 decembrie 1989, sergentul Constantin Puiu Mihailovici se afla împreună cu alți colegi din companie la sediul Comitetului Central-PCR. Tânărul din Cornu Luncii verifica mai multe încăperi de pe latura B a clădirii, alături de un coleg. Conform mărturiilor colegului, în momentul când sergentul Constantin Mihailovici a privit pe fereastră, din exterior, probabil dinspre strada Onești (actuala str. Dem. I. Dobrescu) a fost lovit de gloanțe direct în cap. Conform raportului medico-legal, sergentul Mihailovici a suferit o plagă împușcată craniană cu dilacerare cerebrală, decesul survenind instantaneu. Acesta a fost împușcat cu o armă cu lunetă.

După comemorare, Dumitru Davidel şi Dumitru Florea au fost şi ”Moş Crăciun” pentru persoanele cu dizabilități de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică.

Dumitru Davidel ne-a mărturisit că îl comemorează de 25 de ani, an de an, pe sublocotenentul post mortem Constantin Puiu Mihailovici și, în ciuda vârstei și a perioadei dificile prin care trecem, a ținut să fie prezent și în acest an la slujbă și să se implice personal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Erou al Revoluției, împușcat în cap la doar 23 de ani, comemorat la Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 1724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erou al Revoluției, împușcat în cap la doar 23 de ani, comemorat la Cornu Luncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei