Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2020 - Anul XXV, nr. 299 (7604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuți

Managerul Spitalului Municipal îl acuză pe primarul Loghin de abuz în serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” din municipiul Rădăuți, Traian Andronachi, a decis să depună o plângere penală împotriva primarului municipiului Rădăuți, plângere în care îl acuză de abuz în serviciu pe Bogdan Loghin. Andronachi a luat această decizie după conferința de presă organizată joia trecută de Loghin, conferință în care primarul rădăuțean ar fi pus într-o lumină nefavorabilă activitatea Spitalului Municipal și ar fi sugerat că în unitatea spitalicească s-ar fi comis ilegalități, după cum a afirmat managerul. În această situație Traian Andronachi a organizat și el o conferință de presă, vineri 18 decembrie, conferință în care i-a cerut lui Loghin să nu intervină în managementul spitalului și i-a amintit că aprecierile primarului cu privire la activitatea medicală desfășurată în spital îi depășesc competențele. Traian Andronachi a declarat: „În calitate de manager al spitalului municipal îi solicit primarului să sisteze imediat orice imixtiune în actul de conducere al acestei unități spitalicești. Până în acest moment, spitalul cu care ar trebui să vă mândriți, d-le primar, a fost controlat de instituții abilitate de control ale statului de peste 25 de ori în ultimele 6 luni, conform registrului unic de control. Ca urmare a acestor controale, spitalul a fost dat ca model de bune practici. De aceea, un control din partea primăriei efectuat de persoane care nu au calificarea necesară ar însemna că instituția pe care o conduceți, domnule Loghin, desconsideră instituțiile croite cu adevărat pentru astfel de misiuni și urmărește doar implementarea "modului de gândire" impus de dumneavoastră sau că urmăriți discreditarea celor care nu se raliază la această gândire. Așa cum am făcut-o și până acum, nu ne sustragem de la niciun fel de control. Mai mult decât atât, vom pune la dispoziția oricărui organ de anchetă începând de la corespondența instituțională până la orice alt document/înscris aflat în instituția noastră. Aprecierea cu privire la activitatea medicală desfășurată în spital excede în totalitate competențele dumneavoastră”.

 

Andronachi: „Instituții precum spitalul, școlile, Serviciile Comunale nu sunt proprietatea dumneavoastră să dispuneți schimbări în ele după bunul plac”

 Managerul spitalului a mai afirmat că nu există, legal, nicio relație de subordonare profesională între managementul spitalului și primarul municipiului și că va sesiza organele de cercetare penală pentru abuz. „Faptul că, în calitatea dumneavoastră de primar, îmi solicitați public, și nu e prima dată când aveți astfel de "derapaje" , după cum rezultă din conferința dvs. de presă din 17 decembrie, să mă supun "gândirii dumneavoastră" constituie un abuz inimaginabil, drept pentru care și pentru acest motiv voi sezisa organele de cercetare penală. "Gândirea dumneavoastră" nu constituie nici normă de management, nici inovație medicală, nici izvor de drept, sens în care nu consider că trebuie să mi-o însușesc indiferent de amenințările dumneavoastră. Faptul că încă vă permiteți acest discurs distructiv, amenințător, ilegal, și faptul că nu v-ați descoperit încă atribuțiunile profesionale legale rezultate din exercitarea funcției de primar pot să afecteze grav activitatea instituțiilor publice aflate în subordinea Consiliului Local. Instituții precum spitalul, școlile, Serviciile Comunale nu sunt proprietatea dumneavoastră să dispuneți schimbări în ele după bunul plac”, a mai afirmat Andronachi. În același timp, managerul a mai arătat că activitatea medicală desfășurată în spitalul municipal poate fi controlată doar de Ministerul Sănătății și de Direcția de Sănătate Publică.

Traian Andronachi a precizat: „În cazul în care aveți la cunoștință că această activitate medicală este deficitară în " gândirea dumneavoastră" aveți posibilitatea să solicitați instituțiilor statului să verifice aceste aspecte, dar în niciun caz să dispuneți dumneavoastră vreo măsură, indiferent cât de priceput sau de primar ales sunteți. Îl asigur pe domnul primar ales însă ca nu voi respecta și nu mă voi alinia la niciun fel de politică, alta decât cea legală. Nu am culoare politică, nu sunt subordonat/înregimentat politic și nu raliez la "modul de gândire al nimănui". Acele vremuri în care "statul sunt eu" au rămas în manualele de istorie. Nu răspund la presiuni, nu pot fi intimidat și nu sunt șantajabil, indiferent câte conferințe, declarații, discuții sau amenințări voalate sau directe veți face”. 

 

Andronachi așteaptă ca primarul Loghin să înceapă să construiască ceva, în loc distrugă ce au construit alții

Managerul l-a asigurat pe primar că nu face parte din niciun grup de interese financiare sau politice și că singura sa preocupare este bunul mers al spitalului: „Îl asigur din nou pe domnul primar ales că nu fac parte din niciun grup de interese financiare sau politice, respect votul cetățenilor din Rădăuți și autoritatea cu care au învestit noul primar, singura mea preocupare rămânând în continuare bunul mers al spitalului nostru și susținerea tuturor colegilor mei care sunt epuizați după nouă luni de pandemie și în fața cărora îmi cer scuze că nu am putut să le ofer cât merită. Așa cum bine se știe, și poate ar trebui să știe și primarul Bogdan Loghin, cei care sunt în funcții publice nu pot invoca în apărare faptul că nu au știut sau nu au realizat ceea ce fac. Timpul a demonstrat că justiția răspunde cu egală măsură pentru toți, indiferent de funcția pe care o au, culoarea partidului sau conjunctura politică a momentului”. 

La finalul conferinței Andronachi a mai arătat că așteaptă ca primarul Loghin să înceapă să construiască ceva, în loc distrugă ce au construit alții. „Mai cred că ar trebui să dea dovadă de maturitate, dacă nu de respect, față de instituțiile din orașul al cărui primar este, inclusiv față de "lege ", iar folosirea pârghiilor din primărie" ca să-și satisfacă "gândirea sa politică" îi poate fi extrem de dăunătoare, la 31 de ani de la Revoluție”, a încheiat managerul spitalului rădăuțean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului Municipal îl acuză pe primarul Loghin de abuz în serviciu.
 Vizualizări articol: 2462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Managerul Spitalului Municipal îl acuză pe primarul Loghin de abuz în serviciu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei