Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2020 - Anul XXV, nr. 297 (7602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mulțumiri și lămuriri

Ion Lungu: “Să facem eforturi să ne menținem în scenariul galben”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La o zi după intrarea municipiului Suceava în “scenariul galben”, ceea ce echivalează cu o serie de relaxări ale măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei, foarte importante în special pentru mediul economic, dar și pentru cei care lucrează în domeniile afectate, primarul Ion Lungu a mulțumit populației pentru eforturile depuse și respectarea măsurilor, efectul fiind vizibil în scăderea ratei de infectare de la peste 4 la mia de locuitori.

“Rata de infectare în municipiul Suceava a fost marți de 2,65%. Din 15 decembrie, de la ora 00.00, municipiul Suceava a intrat din nou în scenariul galben și ca atare s-au aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență anumite relaxări. Le mulțumesc sucevenilor pentru efortul pe care îl fac să păstrăm acest scenariu galben, aceste reguli sunt valabile pentru următoarele 14 zile și ne dorim ca măcar pentru perioada sărbătorilor an să avem un sfârșit de an cât de cât liniștit.

Cel mai important lucru pe care putem să îl facem să ajutăm Spitalul, acolo unde este o situație delicată și suntem la capacitatea maximă la ATI, este să respectăm măsurile pe care le știm – purtatul măștii, distanțarea socială, spălatul pe mâini”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a dat citire măsurilor de relaxare aprobate, precizând că a primit foarte multe solicitări în acest sens din partea operatorilor economici.

Astfel, odată cu intrarea în scenariul galben, organizarea și desfășurarea evenimentelor în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte este permisă la interior în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Aceeași măsură se aplică și pentru restaurante și cafenele, care pot funcționa în intervalul orar 6:00-23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

La 30% din capacitate și în același interval orar pot funcționa și restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum și sălile de jocuri de noroc. Barurile, cluburile şi discotecile rămân închise.

De asemenea, se păstrează restricţiile de circulaţie după ora 23.00, fiind nevoie de declaraţie pentru a se circula pe timpul nopţii.

“Îi rog pe operatorii economici, în special cei din domeniul HORECA, să respecte această hotărâre, fără să depășească capacitatea de 30% și cu funcționare până maxim la ora 23.00”, a mai spus Ion Lungu.

Situația Sucevei va fi reanalizată în CJSU chiar înainte de Anul Nou, iar dacă   se vor constata creșteri semnificative ale numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, s-ar putea impune din nou măsurile restrictive din scenariul roșu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: “Să facem eforturi să ne menținem în scenariul galben”.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Lungu: “Să facem eforturi să ne menținem în scenariul galben”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei