Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2020 - Anul XXV, nr. 285 (7590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În municipiul Suceava

Populația și asociațiile de proprietari, rugate să facă eforturi să achite datoriile mari la utilități

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema plății utilităților consumate de către populație, de la energie termică până la apă și canalizare, s-a acutizat în perioada pandemiei.

Pe fondul creșterii datoriilor populației către furnizorii de utilități, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel la populație, dar și la asociațiile de proprietari, să facă eforturi să achite din restanțe, astfel încât să nu apară probleme la furnizarea unor servicii esențiale.

“O problemă de sezon este cea legată de furnizorii de utilități. Fac un apel la populație, care are un debit la Thermonet de 2,269 milioane de lei, să facă eforturi să plătească căldura și apa caldă la timp, să putem beneficia de serviciile de termoficare. Bioenergy a făcut un efort deosebit, nu a fost niciodată atâta masă lemnoasă în curtea societății, avem suficientă pentru toată iarna. Suntem în al 7-lea an în care funcționăm pe biomasă”, a spus Ion Lungu, remarcând faptul că datoriile pentru energia termică livrată populației au crescut îngrijorător de mult.

Edilul sucevean a precizat că pe lângă subvențiile pe care le acordă pentru ca apa caldă și căldura să fie furnizate la un preț suportabil pentru populației, se fac eforturi și pentru îmbunătățirea sistemului de termoficare.

“Primăria Suceava va atrage fonduri europene să continuăm modernizarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice, să avem pierderi cât mai puține pe rețea și să avem în continuare un sistem civilizat și ecologic, la costuri cât mai bune”, a adăugat edilul sucevean.

Nu în ultimul rând, Ion Lungu s-a adresat asociațiilor de proprietari cu rugămintea de a face eforturi să achite și facturile populației la serviciile de  apă și canalizare, deoarece restanțele către ACET au ajuns la 2,3 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Populația și asociațiile de proprietari, rugate să facă eforturi să achite datoriile mari la utilități.
 Vizualizări articol: 1207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Populația și asociațiile de proprietari, rugate să facă eforturi să achite datoriile mari la utilități0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei