Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2020 - Anul XXV, nr. 281 (7586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Primăria Liteni a început distribuirea cardurilor valorice pentru persoanele vârstnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii, a anunțat că a început distribuirea cardurilor valorice pentru masa caldă pentru persoanele defavorizate cu vârsta de peste 75 de ani. Tomiță Onisii a spus că distribuirea acestor carduri valorice se face prin compartimentul de asistență socială din cadrul primăriei Liteni. Onisii a spus că în orașul Liteni, de aceste carduri valorice vor beneficia aproximativ 250 de persoane. El a arătat că angajații primăriei au verificat toate persoanele care ar fi putut beneficia de acest sprijin, pentru a se încadra exact în condițiile cerute de legislație. „Am finalizat verificările, în urma cărora s-a constatat că unele persoane aveau domiciliul în alte localități, dar în același timp au fost și cazuri de bătrâni care au spus că nu au nevoie de aceste carduri deoarece au tot ceea ce le trebuie”, a precizat primarul din Liteni. El a arătat că de aceste carduri beneficiază, potrivit prevederilor OUG nr. 115/2020, persoanele cu vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care au indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin Case teritoriale de pensii. Valoarea unui tichet social este de 180 lei/lună și poate fi folosit doar pentru servirea mesei calde în unitățile afiliate și anunțate.

Pe de altă parte, el a reamintit că tot în această toamnă au fost distribuite persoanelor defavorizate pachete de igienă, pachete cu produse alimentare și pachete cu măști de protecție ca urmare a unor ordonanțe ale Guvernului României. Tomiță Onisii a ținut să precizeze că volumul de muncă și efortul logistic a fost destul de mare, motiv pentru care a adresat o rugăminte locuitorilor comunei să manifeste înțelegere dacă au fost mici întârzieri în derularea acestor programe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Liteni a început distribuirea cardurilor valorice pentru persoanele vârstnice.
 Vizualizări articol: 1548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Liteni a început distribuirea cardurilor valorice pentru persoanele vârstnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei