Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2020 - Anul XXV, nr. 281 (7586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru prima dată

Patinoarul Areni nu va fi deschis în această iarnă, din cauza pandemiei de coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai căutate locații de petrecere a timpului liber pe timp de iarnă, Patinoarul Areni, din municipiul Suceava, nu va fi deschis pe 28 Noiembrie, de Ziua Bucovinei, și nici pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, așa cum s-a petrecut în fiecare an.

Deoarece autoritățile sanitare consideră că deschiderea acestuia reprezintă un risc prea mare de răspândire a noului coronavirus, au dat aviz negativ municipalității sucevene, care voia să îl deschidă.

„Patinoarul din Areni este pregătit pentru a fi deschis, însă am făcut o solicitare la Direcția de Sănătate Publică și ne-au dat un răspuns negativ. Ne-au spus că este un risc prea mare, că oamenii se aglomerează acolo și este mare probabilitatea de contaminare”, a spus primarul Sucevei, invitat la RadioTop.

Culmea, deschiderea patinoarului nu este autorizată de DSP deși acesta nu este acoperit, cum este cazul piețelor, care au fost închise mergându-se pe ideea că riscul de îmbolnăvire este mai mic în spațiile deschise.

În contextul în care alte două patinoare sunt pregătite pentru a fi deschise, tot în aer liber, în imediata apropiere a centrelor comerciale Iulius Mall și  Shopping City Suceava, apare întrebarea dacă acestea vor funcționa sau nu, iar dacă da, care este diferența?

Întrebat dacă DSP și-ar putea da acordul pentru funcționarea patinoarelor de la cele două centre comerciale, primarul Ion Lungu a spus: „Eu cred că până la urmă și patinoarele private au nevoie de aviz de la DSP. Nu cred că DSP lucrează cu două unități de măsură. Nouă, DSP-ul ne-a spus foarte clar să nu deschidem patinoarul, pentru că lucrurile nu sunt controlabile acolo și este un risc de a se transmite virusul SARS-CoV-2”.

Interdicția de a deschide patinoarele a fost confirmată și de către viceprimarul Lucian Harșovschi, care și-a exprimat regretul că tinerii sunt lipsiți și de bucuria de a practica unul dintre cele mai îndrăgite sporturi de iarnă:

“Din nefericire, anul acesta nu deschidem patinoarul din municipiul Suceava. Este o discuție avută și la nivel național cu cei de la DSP și s-a luat decizia ca peste tot aceste patinoare care sunt în proprietatea primăriilor să nu fie deschise. Noi gândisem un flux de intrare-ieșire, să lăsăm accesul gratuit și să nu mai folosim deloc vestiarele, încât să se intre direct prin zona de skatepark. Dar s-a luat decizia, la nivel național, ca patinoarele să nu se mai deschidă, pentru a ne proteja pe noi”.

Rămâne de văzut dacă un alt sport de iarnă îndrăgit, schiatul, nu va fi de asemenea “blocat” în acest sezon rece, la nivel european discutându-se de închiderea stațiunilor de schi, în ciuda pierderilor economice enorme pe care le-ar genera astfel de măsură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patinoarul Areni nu va fi deschis în această iarnă, din cauza pandemiei de coronavirus.
 Vizualizări articol: 1700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Patinoarul Areni nu va fi deschis în această iarnă, din cauza pandemiei de coronavirus1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei