Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2020 - Anul XXV, nr. 281 (7586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Gheorghe Flutur consideră că doar un Guvern PNL va putea realiza proiecte de dezvoltare din Planul de Redresare al României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că liberalii suceveni sunt pregătiţi cu proiecte de dezvoltare care să fie finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Gheorghe Flutur a salutat faptul că actualul Guvern liberal a organizat, în parteneriat cu şeful statului, Klaus Iohannis, în premieră, dezbaterea publică pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru România.

„Dragi români, dragi suceveni. Este o chestiune istorică. Pentru prima dată se discută lucruri concrete cu bani europeni, peste 30 de miliarde de euro pentru perioada următoare, postpandemie, de redresare şi rezilienţă, adică intrare în normalitate a ţării după această criză pandemică mondială. Guvernul României a pus în dezbatere publică modul în care se vor cheltui aceşti bani oferiţi de Uniunea Europeană”, a spus Flutur.

El a amintit că România a obţinut aceste fonduri în urma negocierilor purtate de preşedintele Klaus Iohannis, căruia a ţinut să-i mulţumească, „pentru că au fost discuţii prelungite cu liderii europeni”. Astfel, Gheorghe Flutur a arătat că România primeşte 80 de miliarde de euro pentru următorii nouă ani, într-o primă etapă fiind alocate cele 30 de miliarde de euro. „Noi trebuie să spunem cum vrem să cheltuim aceşti bani pentru a depăşi această criză care a lovit toată omenirea şi pentru a ne pregăti pentru vremuri mai bune. 30 de miliarde de euro într-o primă fază înseamnă foarte mult, iar noi, judeţele, localităţile din ţară, ne gândim şi cum să alocăm resurse pentru dezvoltare”, a declarat preşedintele PNL Suceava.

El a adăugat că este foarte bucuros să anunţă că şi Suceava se pregăteşte cu o serie de programe care să rezulte din aceste sume europene pentru dezvoltare. „Dragi suceveni. Este o vorbă veche. În vremuri grele, pe vreme rea te pregăteşti pentru vreme bună. Asta facem noi. Şi Guvernul liberal are o abordare pragmatică, motiv pentru care avem nevoie în ziua crucială de 6 decembrie 2020 de votul dumneavoastră pentru parlamentarii liberali, să constituim o majoritate”, a spus Gheorghe Flutur. El a precizat că PNL vrea ca în România să se termine cu gâlceava şi cu populismele PSD-ului, „care promite orice să mai fie ales o dată, dar care a ţinut această ţară pe loc sau a tras-o înapoi”.

 

Gheorghe Flutur: „Liberalii sunt pregătiţi, sunt hotărâţi, au oameni competenţi şi îşi asumă răspunderea”

Flutur a subliniat că România are nevoie de majoritate parlamentară liberală având în vedere că Uniunea Europeană „ne-a întins o mână, pentru că tot dumneavoastră, dragi români, aţi dat un vot covârşitor pentru preşedintele Klaus Iohannis”. „Preşedintele României are un parteneriat excepţional cu PNL, parteneriat pe care vrem să-l prelungească şi cu administraţiile locale. De aceea este foarte important să ne gândim bine, să ne mobilizăm şi să fim solidari. A fost o perioadă de campanie, de atacuri. Vine vremea de pe 7 decembrie să ne apucăm şi mai serios şi mai hotărâţi de treabă. Asta o pot face liberalii. Liberalii sunt pregătiţi, sunt hotărâţi, au oameni competenţi şi îşi asumă răspunderea. De aceea, această decizie istorică a Europei să aloce mai mulţi bani ţărilor noastre trebuie valorificată inteligent”, a afirmat liderul PNL Suceava.

El consideră că acest Plan Naţional de Redresare şi de Rezilienţă al României va avea efecte benefice pentru viaţa fiecăruia dintre cetăţenii ţării, fie că este vorba despre infrastructura de spitale sau de şcoli, unde sunt alocate fonduri importante, fie că este vorba de infrastructura de drumuri. Gheorghe Flutur a declarat că peste 20 de miliarde de euro se alocă doar pentru autostrăzi şi drumuri expres. „Asta înseamnă oxigenul pentru dezvoltarea României şi pentru viitoarele generaţii. Iar noi, liberalii, avem o provocare istorică şi suntem pregătiţi să facem ce trebuie pentru această ţară. Haideţi, dragi români, dragi suceveni, lângă noi. Daţi-ne un vot pe 6 decembrie, puneţi-ne la treabă, pentru că pe vreme rea se pregătesc vremuri mai bune şi noi ştim să facem asta”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur consideră că doar un Guvern PNL va putea realiza proiecte de dezvoltare din Planul de Redresare al României.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Gheorghe Flutur consideră că doar un Guvern PNL va putea realiza proiecte de dezvoltare din Planul de Redresare al României1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei