Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2020 - Anul XXV, nr. 280 (7585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale întețite

Patru vieți curmate doar în noiembrie, în urma indisciplinei pietonilor și lipsei acordării de prioritate acestora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni au reprezentat în luna noiembrie cauza care a generat accidente rutiere grave în judeţul Suceava. Numai din aceste cauze, aproape zilnic au fost înregistrate evenimente rutiere în care au fost implicați pietoni, patru dintre aceștia pierzându-şi viața.

O statistică realizată de compartimentul poliției rutiere a stabilit faptul că în perioada 1-25 noiembrie, în județul Suceava au avut loc 20 de accidente rutiere grave soldate cu 9 persoane decedate, 12 persoane rănite grav și 3 persoane rănite ușor. Drept principală cauză generatoare de accidente rutiere grave în luna noiembrie este indisciplina pietonală, fiind înregistrate 7 evenimente rutiere grave soldate cu 4 persoane decedate. De asemenea, alte 3 persoane au fost rănite grav ca urmare a traversărilor neregulamentare doar în perioada 1-25 noiembrie.

În același timp, din cauza neacordării de prioritate de către șoferi, în aceeași perioadă s-au înregistrat 3 accidente grave soldate cu un deces și 2 persoane rănite grav.

Luând în considerare aceste date îngrijorătoare, începând cu după-amiaza zilei de ieri și pentru întreaga perioadă care urmează, polițiștii rutieri vor intensifica activitatea de prevenire și combatere a accidentelor rutiere, cu precădere între orele 16.00-23.00, având în vedere vizibilitatea mai redusă în aceste ore pentru traversările neregulamentare sau neacordările de prioritate pietonilor și riscul crescut de producere a accidentelor. Se vor controla condițiile de echipare corespunzătoare cu elemente reflectorizante, mai ales în condițiile meteo de ceață întâlnită des în această perioadă.

Polițiștii atrag atenția că sancțiunile aplicabile nu sunt neglijabile, iar șoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile, riscând şi o sancţiune contravenţională de 4 sau 5 puncte amendă (punctul amendă având o valoare de 145 lei). De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de 2 sau 3 puncte amendă.

 

Două accidente cu pietoni s-au petrecut în județ miercuri, în interval de câteva ore

Numai în cursul zilei de miercuri au fost înregistrate două accidente cu pietoni implicați. În primul caz, un copil de 4 ani din comuna Mălini a fost acroșat de o autoutilitară, în timp ce traversa drumul în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure din ambele părți. Conducătorul auto a fost testat alcooscopic, rezultatul fiind negativ, și s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru ”vătămare corporală din culpă”.

Câteva ore mai târziu, de astă dată după lăsarea întunericului, un autoturism a acroșat și accidentat un bărbat de 30 de ani, din comuna Moldovița, pe o stradă din comuna Vama. S-a constatat că pietonul traversase strada prin loc nepermis și fără a se asigura, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, s-a constatat că avea o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiţii poliţiştii reamintesc pietonilor să nu traverseze drumurile publice decât prin locurile marcate sau semnalizate cu indicatoare, respectiv trecere de pietoni sau semafor, iar traversarea să se facă perpendicular pe axul drumului, după o asigurare temeinică în ambele părţi. În lipsa indicatoarelor rutiere, trecere de pietoni sau semafor, pietonii nu au prioritate! Strada nu se trece în fugă, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă. Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului. În același timp şoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropiereatrecerilor de pietoni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru vieți curmate doar în noiembrie, în urma indisciplinei pietonilor și lipsei acordării de prioritate acestora.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru vieți curmate doar în noiembrie, în urma indisciplinei pietonilor și lipsei acordării de prioritate acestora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei