Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2020 - Anul XXV, nr. 280 (7585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Andronache: Nici un partid din Suceava, în afară de PMP, nu a semnat pactul pentru eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PMP Suceava și candidatul de pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaților, Marian Andronache, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nici un partid din județul Suceava, în afară de PMP, nu a semnat pactul pentru eliminarea pensiilor speciale și pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Marian Andronache a spus că acest pact a fost transmis pentru a fi semnat de către candidații de pe primul loc pe listele pentru Camera Deputaților și Senat de la organizațiile din Suceava ale PSD, PNL, USR și Pro România. Andronache a arătat că în această campanie electorală toate partidele au început să preia inițiativele PMP, în special în ceea ce privește eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari.

El a spus că PMP a strâns circa un milion de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale și a inițiat un proiect de lege în acest sens, care a trecut de Senat, dar care acum este uitat în Camera Deputaților, pentru că celelalte partide nu își doresc adoptarea acestuia. De asemenea, Andronache a spus că PMP este singurul partid care a inițiat două proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari, unul dintre acesta trecând de Senat. El a subliniat că și acest proiect este „în subsolul ordinii de zi de la Camera Deputaților”. Marian Andronache a amintit că PMP a propus candidaților care deschid listele celorlalte formaţiuni politice din judeţ la alegerile parlamentare un „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale”.

„Partidul Mișcarea Populară a cerut clasei politice să dea un exemplu, să își reformeze instituțiile și să înceapă chiar cu micșorarea Parlamentului și cu eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. În acest sens, am propus candidaţilor celorlalte partide semnarea prezentului document prin care viitorii parlamentari ai judeţului se angajează să susţină, la nivel legislativ, dar şi politic în cadrul propriilor formaţiuni, reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale”, a declarat liderul PMP Suceava.

Marian Andronache a arătat că acest pact a fost transmis în data de 16 noiembrie tuturor partidelor din Suceava. „După trei zile am trimis membrii PMP să preia aceste adrese semnate, însă, surpriză. Deși toți în media și pe rețelele sociale clamează că își doresc eliminarea pensiilor speciale și care mai de care și își dau demisiile în momentul acesta, în realitatea nimeni din cei de pe listă, primii la Senat și Camera Deputaților, nu a semnat acest pact”, a arătat liderul PMP Suceava. Marian Andronache a spus că acest pact a fost semnat doar de către el și de Doru Lefter, candidatul de pe primul loc pe lista PMP Suceava pentru Senatul României.

 

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin: Demisiile unor parlamentari sunt praf în ochi

Prezentă joi la Suceava, secretarul general adjunct al PMP la nivel național, Ioana Constantin, a declarat că toate demisiile unor parlamentari anunțate în ultimele zile, pentru a nu mai beneficia de pensii speciale sunt „praf în ochi”. „Demisiile nu au nici un efect și nu elimină pensiile speciale. Și mai mult, cei care și-au dat demisiile în realitate nu și-au dat demisiile pentru că nu s-au întrunit nici Camera Deputaților, nici Senatul, nici plenul reunit pentru a lua act de aceste demisii. Acești parlamentari nu au venit în fața plenului să își prezinte demisiile. Deci este praf în ochi, atât în ceea ce îi privește pe ei personal, cât și în ceea privește eliminarea pensiilor speciale”, a spus Ioana Constantin.

Ea a adăugat că PMP a solicitat recent ca proiectul acestui partid pentru eliminarea pensiilor speciale să fie introdus spre aprobare pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, însă celelalte partide nu își doresc acest lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronache: Nici un partid din Suceava, în afară de PMP, nu a semnat pactul pentru eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari.
 Vizualizări articol: 1072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Andronache: Nici un partid din Suceava, în afară de PMP, nu a semnat pactul pentru eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei