Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2020 - Anul XXV, nr. 278 (7583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări așteptate

Semaforizarea trecerilor de pietoni din Suceava va fi bugetată la începutul anului viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentul mortal de la finele săptămânii trecute de pe trecerea de pietoni din fața parcului ”Trei Bărboși”, de pe artera principală a municipiului Suceava, a readus în actualitate problema trecerilor de pietoni care trebuie neapărat semaforizate, pentru a se reduce substanțial riscul de a se petrece noi tragedii. În ultima perioadă au fost semaforizate câteva treceri de pietoni din Suceava, dar puține față de câte sunt cu risc ridicate de accidente. În mod cert, trecerile de pietoni dintre stațiile Policlinică și Bancă sunt printre cele care se dovedesc, statistic, cele mai periculoase. Asta în primul rând pentru că unii șoferi nu respectă limita de viteză, iar asta, coroborat cu imprudența unor pietoni, poate duce destul de ușor la tragedii.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi ne-a declarat că există un proiect finalizat care prevede semaforizarea a 27 de treceri de pietoni și a unei intersecții, și care va intra la aprobarea finanțării la începutul anului 2021, când va exista noul buget local. Este vorba de o semaforizare sincronizată, care ar avea drept scop atât fluidizarea traficului, cât și creșterea siguranței pietonilor.

Proiectul ar urma să se deruleze pe o durată de 18 luni.

Una din trecerile de pietoni pentru care s-a început deja documentația în vederea semaforizării, și care ar urma să fie amenajată mai repede, spre final de 2020 ori început de 2021, este trecerea din fața Spitalului Județean Suceava.

Reamintim, vineri, 20 noiembrie, o femeie în vârstă de 63 de ani a fost lovită violent de o autoutilitară, pe trecerea de pietoni de la ”Trei Bărboși”. Femeia a traversat de peste drum de parc, iar autoutilitara venea pe sensul dinspre Policlinică, pe banda I. Șoferul de pe autoutilitară venea cu viteză și a fost surprins de faptul că victima s-a angajat în traversare, din dreapta sa. Lovită în plin de mașină, femeia a murit vineri noapte la Spitalul Județean Suceava, din cauza multiplelor leziuni suferite. Tragedia s-a produs la doi ani după  dramaticul accident în care a murit o femeie-jandarm, iar fiica ei a fost rănită foarte grav, în condiții asemănătoare cu cele de acum, pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție Suceava. Între cei doi ani, pe cele două treceri de pietoni din zona Palatului de Justiție Suceava au mai avut loc și alte accidente grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semaforizarea trecerilor de pietoni din Suceava va fi bugetată la începutul anului viitor.
 Vizualizări articol: 1733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Semaforizarea trecerilor de pietoni din Suceava va fi bugetată la începutul anului viitor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei