Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2020 - Anul XXV, nr. 276 (7581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Dosarele de burse ale elevilor etnici români din Ucraina, preluate la PTF Siret, de reprezentanții statului român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarelor de burse pentru elevii etnici din Ucraina care studiază la şcoli în limba română sau cu predarea limbii române ca limbă maternă au fost preluate, vineri, de o delegaţie a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de secretarul de stat Ovidiu Burduşa, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. La acțiune a luat parte și vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Niculai Barbă. Potrivit vicepreședintelui Barbă, documentația a fost transmisă de consulul general al României la Cernăuți, Loredana Irina Stănculescu. Barbă a precizat că în cadrul întâlnirii de la PTF Siret au fost purtate și discuții cu privire la viitoare colaborări la proiecte pe zona transfrontalieră.

Vicepreședintele CJ Suceava a subliniat că în acest an peste 5.000 de elevi etnici români din clasele I-III din Ucraina beneficiază de burse în valoare de 1.000 de lei/elev, oferite de DRP și că în august Guvernul României a suplimentat cu 6 milioane de lei bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru bursele de studiu ale elevilor etnici români din clasele I-III care studiază în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina. Niculai Barbă apreciază că această inițiativă a statului român a contribuit în mod semnificativ la creșterea numărului de etnici români care doresc să își înscrie copiii în unitățile de învățământ cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarele de burse ale elevilor etnici români din Ucraina, preluate la PTF Siret, de reprezentanții statului român.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dosarele de burse ale elevilor etnici români din Ucraina, preluate la PTF Siret, de reprezentanții statului român5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei