Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2020 - Anul XXV, nr. 276 (7581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Dotare

A început instalarea echipamentelor în noile săli de operație ale Spitalului de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construcția noilor săli de operație ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost finalizată și a început instalarea echipamentelor și aparaturii medicale, a declarat managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea. Cele patru noi săli se adaugă celor nouă existente și sunt destinate Chirurgiei toracice, Chirurgiei plastice, Chirurgiei vasculare și Chirurgiei oncologice.

Lucrările au început în ultima decadă a lunii iunie 2019, au fost executate de asocierea de firme din Iași - Conest SA, Dacorum Grup, Clima Therm Center T și Sam Concept, cu Conest lider de asociere, și au o valoare de 25,39 milioane lei cu TVA.

Proiectul de extindere a Blocului operator a fost inițiat de fostul manager al spitalului, Vasile Rîmbu, ca urmare a creșterii numărului de intervenții chirurgicale efectuate în spital. Dacă în anul 2014 se realizau 12.258 intervenții chirurgicale, din 2017 numărul a trecut de 13.000, respectiv 13.356 intervenții chirurgicale în 2017 și 13.412 în 2018.

Cele patru noi săli au fost construite prin supraînălțarea Corpului D al unității medicale, în conformitate cu standardele internaționale privind sănătatea și au ca scop dezvoltarea și eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale furnizate de Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Din cauza pandemiei, care a obligat la alocarea a 5, din cei 11 medici din secția Anestezie Terapie Intensivă, în sectorul ATI-Covid, activitatea chirurgicală din spital este diminuată, însă odată cu normalizarea situației epidemice secțiile chirurgicale vor putea lucra la capacitate maximă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început instalarea echipamentelor în noile săli de operație ale Spitalului de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A început instalarea echipamentelor în noile săli de operație ale Spitalului de Urgență Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei