Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2020 - Anul XXV, nr. 270 (7575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Primarul din Fălticeni va semna contractul pentru un proiect european de șase milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, urmează să semneze contractul de finanțare pentru un proiect european în valoare de șase milioane de lei. Cătălin Coman a spus că este vorba despre un proiect integrat finanțat prin Programul Operațional, care include reabilitarea și modernizarea parcului Prefecturii, cunoscut și ca parcul 23 August, reabilitarea corpului B al Muzeului de Artă „Ion Irimescu” și a Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu”. Coman a precizat că în ultima ședință a Consiliului Local Fălticeni au fost parcurse ultimele proceduri necesare pentru semnarea contratului de finanțare.

„Este un proiect extrem de important pentru Fălticeni, un proiect cu finanțare europeană depus încă din august 2018. Din păcate, însă, procedurile sunt foarte complicate și durează, fiind proceduri pe care organismele naționale și internaționale le impun pentru semnarea contractului de finanțare și implementarea proiectului”, a explicat edilul din Fălticeni. Cătălin Coman a spus că în ședința de Consiliu Județean a fost aprobat devizul general actualizat și actualizarea indicatorilor tehnico-economici. ”Suntem optimiști că în curând vom semna acest contract de finanțare și vom începe efectiv lucrările”, a precizat Cătălin Coman.

El a spus că în ceea ce privește parcul Prefecturii, situat în spatele Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, lucrările de reabilitare și modernizare erau absolut necesare, având în vedere că acest parc nu a avut parte de foarte mult timp de reparații capitale. Coman a arătat că proiectul include modernizarea aleilor pietonale din interiorul parcului, montarea de mobilier stradal nou, dar și instalarea unui sistem inteligent de iluminat public, cu panouri solare și lămpi LED, pentru a reduce semnificativ cheltuielile cu energia electrică. De asemenea, în parc va fi construit și un foișor în care sâmbăta, duminica și în alte zile de sărbătoare vor fi organizate spectacole cu diverse genuri de muzică, folk, fanfară, simfonică, populară. „În rest, acest foișor va fi pus la dispoziția tinerilor, care vor dori să cânte la chitară sau să aibă discuții relaxate și relaxante. Tot prin acest proiect va fi modernizată și fântâna arteziană din parc, care nu mai funcționează de aproximativ 20 de ani. În parcul Prefecturii vor fi montate și camere de supraveghere pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță al fălticenenilor. Cătălin Coman a adăugat că va fi modernizat și locul de joacă pentru copii, iar ca o noutate pentru fălticeneni, în acest parc va fi amenajat un spațiu destinat adulților, cu aparate de fitness în aer liber. El a subliniat faptul că după finalizarea lucrărilor va crește suprafața spațiilor verzi din acest parc.

 

Apartamentul maestrului Ion Irimescu va fi inclus în circuitul muzeal

Primarul din Fălticeni a mai declarat că tot în cadrul proiectului sunt incluse și lucrări de reabilitare a corpului B de la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, respectiv clădirea în care funcționează pinoteca și în care se află apartamentul în care maestrul și-a petrecut ultimii ani din viață. Coman a spus că intenția municipalității este de a reabilita mobilierul din apartament și obiectele personale ale maestrului, astfel încât acest spațiu să fie introdus în circuitul muzeul. De precizat că în urma unei vizite efectuate la finalul săptămânii trecute la acest muzeu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat că ministerul va finanța aceste lucrări de restaurare.

Nu în ultimul rând, primarul din Fălticeni a spus că tot prin acest proiect vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu”. Cătălin Coman a spus că această clădire este una de patrimoniu, iar după reabilitare „vom putea să oferim tuturor un muzeu extrem de cochet și elegant”. El a precizat că va fi reabilitată și „grădina liniștii”, un spațiu verde aflat în fața Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu”, precum și poarta de intrare în muzeu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Fălticeni va semna contractul pentru un proiect european de șase milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Fălticeni va semna contractul pentru un proiect european de șase milioane de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei