Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2020 - Anul XXV, nr. 253 (7558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate intensă

Peste 1.000 de solicitări și 30.000 de km în două săptămâni, la stația de Ambulanță Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stația din municipiul Suceava a Serviciului de Ambulanță Județean a înregistrat, în primele două săptămâni ale lunii octombrie, 1.029 de solicitări, pentru satisfacerea cărora autospecialele au parcurs nu mai puțin de 30.531 de km, adică o medie de 2.180 de km/zi. Într-o tură de 12 ore, în stația Suceava sunt în activitate circa 10 autospeciale.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adrian Săraru, a declarat că, în perioada 1-15 octombrie a.c., peste 50% au fost solicitări de transport medical, respectiv 516 solicitări și asta deoarece toți pacienții pozitivi cu noul coronavirus care se externează sunt transportați acasă obligatoriu cu ambulanța. De asemenea, în perioada menționată, echipajele Serviciului de Ambulanță au efectuat 86 de prelevări de probe la domiciliu pentru testarea Covid.

În ceea ce privește alte probleme de sănătate pentru care sucevenii au solicitat Ambulanța, dr. Săraru a arătat că cele mai multe au fost afecțiunile digestive (68), urmate de cele neurologice (52) și psihiatrice (43). Imediat după acestea vin traumele (42), apoi afecțiunile vasculare (31), respiratorii (28), cardiace (26) și ginecologice (19). Alte afecțiuni, precum hemoragii, intoxicații, politraumatisme, stări febrile la copii mici, afecțiuni renale, lipotimii, sincope, come, arsuri sau tentative de sinucidere au fost mai puține, între una și 18, în această lună.

Dr. Săraru a arătat că în primele două săptămâni din octombrie au fost nu mai puțin de 228 de solicitări pentru urgențe majore, 410 urgențe de cod galben și 31 de consultații cod verde.

Situația este asemănătoare cu primele două săptămâni din luna precedentă, când au fost 1.039 de solicitări, cu 37.081 de km parcurși. În perioada 1-15 septembrie au fost 231 de urgențe majore, 356 de urgențe de cod galben și doar 6 consultații de cod verde. Pentru transport medical au fost 488 de solicitări, sub 50 la sută din total. În cazul altor afecțiuni, tot problemele digestive, neurologice și psihiatrice au ocupat primele trei locuri, cu 90, respectiv 59 și 53 de solicitări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de solicitări și 30.000 de km în două săptămâni, la stația de Ambulanță Suceava.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.000 de solicitări și 30.000 de km în două săptămâni, la stația de Ambulanță Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei