Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2020 - Anul XXV, nr. 249 (7554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa pentru următorii patru ani

Vineri va avea loc ședința de constituire a noului Consiliu Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La conducerea administrației locale a municipiului Suceava se va afla de vineri o nouă echipă, atât în forul deliberativ – Consiliul Local, cât și în cel executiv – primarul și viceprimarii.

Mai exact, Ion Lungu va depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de primar, va fi constituit noul Consiliu Local, după care vor fi desemnați noii viceprimari.

“Miercurea trecută am fost pentru un nou mandat de primar de către Judecătoria Suceava, iar conform ordinului emis de Prefectura Suceava, vineri, 23 octombrie, la ora 12.00, va fi ședința de constituire a Consiliului Local, atunci când voi depune jurământul pentru un nou mandat, se vor alege comisiile și cei doi viceprimari.

Cu Doamne ajută, vrem ca de vineri să avem întregit aparatul de lucru la nivel decizional în Primăria Suceava, să ne putem ocupa de problemele urgente și importante ale municipalității, care necesită hotărâri de Consiliu Local”, a anunțat miercuri dimineață primarul Ion Lungu.

Noua componență a Consiliului Local Suceava a fost decisă de preferințele politice ale sucevenilor care s-au prezentat la urnele de vot la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Deciziile legate de administrarea municipiului și utilizarea bugetului local, inclusiv a finanțărilor externe atrase, vor fi luate de reprezentanții a cinci partide – PNL, PSD, PMP, USR PLUS și Pro România.

În baza numărului de voturi obținute PNL are 9 consilieri, PSD – 5, PMP – 4, USR – 3, Pro Romania – 2.

Cum nici un partid nu deține majoritatea simplă necesară pentru a fi luate decizii (50% plus 1 din cei 23 de consilieri câți are Suceava), s-a impus formarea unor alianțe, iar cea anunțată până acum este PNL și USR, care însumează 12 voturi.

Drept urmare, noii viceprimari care vor fi desemnați pentru următorii patru ani sunt Lucian Harșovschi și Teodora Munteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vineri va avea loc ședința de constituire a noului Consiliu Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Vineri va avea loc ședința de constituire a noului Consiliu Local Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei