Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2020 - Anul XXV, nr. 242 (7547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Autobetoniera care a zdrobit autoturismul în care erau două tinere s-ar fi aflat în depășirea unei căruțe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai dramatice accidente petrecute în acest an în județul Suceava este cel din 25 septembrie, de pe raza satului Basarabi, comuna Preutești. O tânără de 19 ani a murit, în timp ce a doua, tot de 19 ani, a suferit leziuni grave, fiind și acum imobilizată la pat. Autoturismul cu care se deplasau cele două a fost lovit de o autobetonieră, iar ancheta demarată de polițiști duce spre concluzia că tânăra care a murit nu a avut vreo vină. Mai exact, autobetoniera ar fi pătruns pe contrasens, în momentele premergătoare impactului. Cum șoferul autobetonierei nu recunoaște varianta polițiștilor și susține că el se deplasa regulamentar, iar imagini care să surprindă impactul nu sunt, acum se lucrează la strângerea de probe care să stabilească fără echivoc ce s-a întâmplat.

Informația cheie din dosar pare a fi legată de o căruță care se deplasa pe drumul județean. Anchetatorii au date că accidentul s-a produs în timp ce șoferul autobetonierei a depășit acea căruță, fără a se asigura suficient. De altfel, acea căruță apare pe imaginile de pe o cameră de supraveghere, pe sensul autobetonierei, cu puțin timp înainte de accident. Foarte importantă este de asemenea și declarația tinerei care a supraviețuit și care a putut fi cu greu audiată, din cauza stării precare în care se află. De asemenea, din informațiile noastre, a fost identificat și căruțașul care a dat declarații cu privire la cum s-a petrecut accidentul.

 

Filmul accidentului

Într-o dimineață de vineri, pe 25 septembrie, Petru Maftei, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Fălticeni, fiul unui polițist pensionar, se deplasa la volanul autobetonierei Iveco pe DJ 208, la Basarabi, din direcția Fălticeni - Dolhasca. Conform anchetei preliminare a polițiștilor, șoferul de 30 de ani a pătruns pe contrasens (inițial nu s-a știut de căruța respectivă și de depășirea ei) și a intrat în coliziune cu autoturismul Renault condus de Roxana Țipău, în vârstă de 19 ani, din Valea Bourei - Dolhești. Impactul violent și disproporționat dintre vehicule a dus la consecințe dramatice. Tânăra de 19 ani de la volan, care mergea spre serviciu, a murit. Pasagera din mașină, consăteana Gabriela Filipovici, tot de 19 ani, a fost preluată de la locul accidentului în stare gravă, cu multiple leziuni.

 

Leziunile înfiorătoare ale fetei care a supraviețuit

Acum, la aproape 20 de zile de la accident, tânăra rănită este imobilizată la pat, fiind externată recent din spital. Ea va avea nevoie încă multă vreme de asistență permanentă. Tânăra a reușit cu greu, recent, să relateze cum s-a petrecut accidentul. Declarația sa trebuie însă coroborată cu probe pentru a se stabili cert cum s-a petrecut accidentul. 

Tânăra în vârstă de 19 ani a fost diagnosticată cu fractură de mandibulă, fractură de bazin, splina i-a fost scoasă, iar o coastă i-a perforat un plămân. Leziuni multiple și foarte grave așadar. Și această tânără a fost practic la un pas de deces.

Conform constatării preliminare, tânăra a suferit leziuni care necesită 60-70 de zile de îngrijiri medicale, iar leziunile i-au pus viața în pericol.

Șoferul autobetonierei nu a necesitat intervenții medicale și transport la spital.

Echipa operativă din cadrul Compartimentului Rutier Fălticeni a demarat cercetările la fața locului, ridicând probe pentru clarificarea mecanismului de producere a accidentului.

Șoferul autobetonierei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe de sânge.

Deși accidentul este foarte grav, din punct de vedere al consecințelor, cel puțin în prima fază a anchetei nu s-a pus problema de reținere în arest a șoferului autobetonierei, pentru că nu existau date certe cu privire la pătrunderea sa pe contrasens.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis pe numele șoferului autobetonierei, pentru săvârșirea infracțiunilor de ”ucidere din culpă” și ”vătămare corporală din culpă”.

Ancheta este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

 

Doliu și multă durere la Valea Bourei

Moartea tinerei de 19 ani, din Valea Bourei, care terminase Liceul ”Mihai Băcescu” de la Fălticeni în urmă cu un an, a fost un șoc pentru familie și prieteni, care i-au transmis mesaje emoționante pe rețelele de socializare: ”Bunul Dumnezeu să te ierte, ai fost prea tânără ca să pleci așa devreme de pe acest pământ blestemat. Multe condoleanțe familiei și prietenilor tăi, pe care i-ai lăsat cu ochii înlăcrimați și care mult timp cu siguranță îți vor simți lipsa.”

Nici în familia celei de-a două tinere starea de spirit nu este nici pe departe bună. Tânăra a suferit operații grele și toată lumea se roagă să-și revină complet de pe urma acestei drame, fără sechele fizice sau psihice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autobetoniera care a zdrobit autoturismul în care erau două tinere s-ar fi aflat în depășirea unei căruțe.
 Vizualizări articol: 7566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Autobetoniera care a zdrobit autoturismul în care erau două tinere s-ar fi aflat în depășirea unei căruțe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei