Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2020 - Anul XXV, nr. 235 (7540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reacție condamnabilă

Proaspătul ”Cetățean de onoare” Ștefan Mandachi, atac josnic la adresa unui jurnalist care a scris despre el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, devenit acum câteva zile cel mai tânăr ”Cetățean de Onoare al Sucevei”, a avut o ieșire absolut josnică la adresa unui jurnalist sucevean, care a scris un articol despre noi amenzi încasate de restaurantele familiei Mandachi, pentru nunți cu peste 200 de participanți, în plină pandemie. Supărarea omului de afaceri vine de la faptul că numele său a fost asociat cu ”Jeni Palace”, care aparține în acte fratelui său, ceea ce este adevărat. Autorul articolului, Dănuț Zuzeac, (articolul este asumat doar de publicație, nu și de autor) a relatat faptul că polițiștii au aplicat, la finele săptămânii trecute, două amenzi, de 6.000 de lei, pentru că la fiecare din cele două nunți de la restaurant petreceau peste 200 de oameni, fapt confirmat și constatat de polițiști. Mandachi a răbufnit într-un context mai larg, după mai multe articole publicate de același ziarist la adresa sa.

Mandachi are dreptul să fie supărat, să considere că este vânat de un ziarist, să îl dea în judecată, să îl critice vehement în spațiul public, cu argumente, chiar să îl acuze de rea-voință sau altceva, însă ce a scris acesta public i-a lăsat mască și pe cei mai mari susținători ai săi.

”Gândac de bucătărie urât mirositor”, ”certat cu Rexona”, ”a făcut pipi pe el”, sunt câteva din expresiile pe care le-am luat dintr-un context mai larg prea murdar pentru a-l putea scrie integral, publicat de ”cetățeanul de onoare” Mandachi pe pagina sa de socializare. Mai mult, acesta a pus aceste constatări în ”cârca” unor ziariști care ar confirma mizeriile pe care le-a scris, fără a da bineînțeles vreun nume.  

Omul de afaceri a făcut un apel către ceilalți jurnaliști din Suceava ”să-i dea un șpiț în cur afară din profesie” lui Dănuț Zuzeac.

Chiar și dacă cei doi au avut un conflict personal, cum spun unele surse, această ieșire publică nu poate fi justificată în vreun fel. Mai mult, ziaristul are motive cel puțin la fel de serioase pentru a-l acționa el în judecată pe omul de afaceri pentru limbajul licențios și jignirile proferate în spațiu public.  

”Tocmai am dat în judecată un pulifrici, numitul Zuzeac, (autointitulat jurnalist) pentru că a pus poza mea pe niște săli de evenimente care nu-mi aparțin și cu care n-am absolut nici o legătură, mințind grosolan lumea că nu respect legea. Totul cu scopul clar să răspândească informații false. L-am dat deja la poliție pentru răspândire de fake news (plângere penală)”, este o parte din mesajul lui Mandachi, cu un limbaj cât de cât aproape de normalitate, pe care putem să îl publicăm. De menționat și că anunțul dării în judecată, duminică seară, este evident unul forțat, care nu se putea pune în practică în realitate, la cele câteva ore scurse de la publicarea articolului, într-o seară de duminică.

 

Reacția lui Zuzeac: ”Pregătește milionul de euro, Ștefane”!

Ziaristul vizat, Dănuț Zuzeac, a reacționat ieri, anunțând că nici măcar nu a scris el acest ultim articol. Acesta spune că în weekendul trecut a fost liber după multă vreme, iar materialul a fost scris de un coleg. Jurnalistul spune că Mandachi nu s-a interesat cine este autorul articolului, deși putea să o facă lesne. De menționat că articolul nu este asumat cu nume și prenume, iar de aici pot să apară interpretări, ceea ce din punctul nostru de vedere nu este foarte corect pentru o publicație care se respectă.

”Despre celelalte mizerii scrise despre mine va avea ocazia să dea explicații în fața instanței de judecată, unde ne vom întâlni, urmând a-i cere daune de un milion de euro, așa cum este eroul local obișnuit să solicite”, a scris jurnalistul într-un material publicat ieri.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proaspătul ”Cetățean de onoare” Ștefan Mandachi, atac josnic la adresa unui jurnalist care a scris despre el.
 Vizualizări articol: 5769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Proaspătul ”Cetățean de onoare” Ștefan Mandachi, atac josnic la adresa unui jurnalist care a scris despre el3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu răzălăi (de post) Este o prajitura de post din zona Timișoarei, simplă, economică și care rezistă mult la temperatura camerei. Se frăgezește abia după 2-3 zile și devine mai gustoasă.Avem nevoie de:800 g făină albă, 1 cană ulei de floarea soarelui, 1 cană zahăr, 1... Citeşte