Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2020 - Anul XXV, nr. 232 (7537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Restrângere

Eliberarea abonamentelor TPL gratuite pentru elevi, posibilă în trei locații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gratuitatea la transportul public în comun din municipiul Suceava poate fi solicitată de către elevi la unul din cele trei puncte de eliberare a abonamentelor TPL din stația Centru, stația Obcini ori de la biroul redeschis în Gang, pe strada Meseriașilor.

Directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc, a precizat că de la 1 octombrie nu se mai eliberează astfel de abonamente la capătul de linie Cinema Burdujeni, deoarece numărul de solicitări a fost mult prea redus.

“Potențialii solicitanți de abonamente gratuite sunt 19.000 și ne așteptam la o avalanșă de cereri de eliberare de abonamente gratuite. În schimb, într-o lună de zile s-au eliberat undeva la 3.000 de abonamente, chiar mai puține decât aveam înainte, când erau la jumătate din preț, cealaltă jumătate fiind suportată de către primărie”, a precizat Darie Romaniuc.

Gratuitatea la transport în comun pentru elevi în municipiul Suceava este condiționată de prezentarea unei adeverințe eliberate de unitatea de învățământ la care sunt înscriși solicitanții.

Adeverința este necesară doar în prima lună, fiind valabilă pe durata anului școlar.

Necesitatea introducerii acestei condiționări a apărut după ce TPL Suceava s-a confruntat cu refuzul unor unități școlare de a deconta 50% din costul abonamentelor eliberate pentru unii solicitanți care nu erau elevi ai respectivelor unități de învățământ.

Pentru obținerea abonamentelor gratuite de călătorie, elevii au nevoie de carnetul de elev vizat, adeverința de elev și să facă dovada domiciliului, prin copie sau original al buletinului părintelui (pentru cei care nu au împlinit 14 ani) sau cu buletinul lor (pentru cei care au împlinit deja 14 ani).

50% din costurile de eliberare a acestora sunt acoperite de Primăria Suceava, în vreme ce diferența de 50% urmează să fie facturată, în baza listelor de beneficiari, pentru fiecare unitate de învățământ în parte, către Ministerul Educației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eliberarea abonamentelor TPL gratuite pentru elevi, posibilă în trei locații.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eliberarea abonamentelor TPL gratuite pentru elevi, posibilă în trei locații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei