Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2020 - Anul XXV, nr. 221 (7526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Crește numărul de infectări cu Covid la Siret. Incidența de cazuri este de 8,2 la mia de locuitori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus este în creștere la Siret. De joi până vineri au apărut 8 cazuri noi, astfel încât în ultimele 14 zile sunt 80 de persoane confirmate cu SARS-CoV2, ceea ce înseamnă o incidență de cazuri de 8,2 la mia de locuitori. Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a precizat că a crescut numărul de infectări atât la Spitalul de Psihiatrie, cât și în comunitate.

”A apărut un focar de tip familial cu 3 persoane bolnave, o altă persoană confirmată în oraș, dar și 4 cazuri la spital. Este vorba de trei pacienți dintre cei care au fost retestați și o asistentă medicală care s-a întors din concediu, dar care nu a intrat în contact cu vreun alt coleg sau cu persoane internate”, a explicat Gabriela Băncilă.

Cu aceste noi cifre, la Spitalul de Psihiatrie din Siret sunt 42 de cazuri, dintre care 37 de pacienți și 6 cadre medicale.

Aceste cifre au determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava să plaseze încă de joi orașul Siret în scenariul roșu de lucru. În momentul când s-a luat această decizie, incidența de cazuri era de 7,6 la mia de locuitori.

Ca urmare a acestei situații, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială ”Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, din care 700 la școala gimnazială și la grădiniță. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni.

”Începând de joi, 17 septembrie, industria HoReCa s-a închis. Vor putea funcționa doar terasele, dar pentru ceea ce înseamnă restaurante și cafenele la interior activitatea nu mai este permisă. De asemenea, slujbele religioase vor fi permise, dar numai în exterior, iar oamenii trebuie obligatoriu să poarte mască de protecție”, a declarat Adrian Popoiu, primarul din Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crește numărul de infectări cu Covid la Siret. Incidența de cazuri este de 8,2 la mia de locuitori.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crește numărul de infectări cu Covid la Siret. Incidența de cazuri este de 8,2 la mia de locuitori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei