Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2020 - Anul XXV, nr. 195 (7500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Despre mâncatul în exces și modul în care combinăm alimentele

Mâncatul în exces reprezintă un abuz asupra propriei persoane. La fel și refuzul de a ne hrăni, adică înfometarea. Să nu uităm că bolile se instalează în organismele prost hrănite. Nu putem tulbura echilibrul chimic al organismului fără a suporta consecințe grave. Prin urmare, trebuie să știm cât trebuie să mâncăm. Dacă aveți o dietă dezechilibrată sau sunteți supraponderali, trebuie să mâncați o treime (mai mult sau mai puțin) din mâncarea din farfurie, ignorând restul. Când reduceți cantitatea de mâncare, nu renunțați doar la carbohidrați sau la proteine. Renunțați la o parte din carbohidrați, la o parte din proteine, la o parte din consumul de legume și la o parte din consumul de fructe. Dacă renunțați la o parte din tot, veți beneficia de echilibru în dietă. Pentru a reduce cantitatea, mâncați o porție pentru copii, în loc de o farfurie plină. Dacă prestați munca unui fermier, este normal să luați un mic dejun mai copios, pentru că veți depune mai mult efort. Totuși, acest tip de mic dejun nu este potrivit pentru o persoană care stă toată ziua la birou. O astfel de persoană se va îngrășa, cu excepția cazului în care are un metabolism neobișnuit de rapid. Nu uitați, companiile de asigurări ne atenționează că cu cât suntem mai supli, cu atât vom trăi mai mult.

Ceea ce neglijăm să mâncăm ne poate afecta sănătatea la fel de mult ca și ceea ce mâncăm. Ne perturbăm echilibrul în alimentație atunci când: suntem subnutriți sau înfometați; consumăm alimente rafinate lipsite de vitamine și minerale; consumăm alimente cultivate pe soluri sărace în minerale; nu ne hrănim suficient pentru cerințele muncii sau pentru nivelul cotidian de stres.

„Fiecare afecțiune implică o deficiență nutrițională”, ne explică doamna doctor Monica Foit Macisanu, de la Diet Club Centrul de Dietă. Printre cele mai cunoscute afecțiuni provocate de deficiențe nutriționale se numără beri-beri, provocată de un deficit de vitamina B1 și care este des întâlnită la persoanele care consumă orez alb rafinat. Osteoporoza, afecțiunea în care oasele devin fragile, reprezintă o adevărată epidemie printre femeile americane cu vârstă de peste 60 de ani, din cauza lipsei mineralelor din organism. Kwashiorkor, o afecțiune des întâlnită în țările lumii a treia, este adesea precedată de deficiențe nutriționale.

Unele persoane acordă o importanță deosebită combinării alimentelor. Atunci când suntem bolnavi și suferim de oboseală cronică, combinarea alimentelor devine foarte importantă. Atunci când ne simțim rău și suntem obosiți, organismul nu are suficientă energie pentru a digera alimentele corespunzător. Chiar dacă ne simțim bine, alimentele naturale ar trebui să fie o prioritate. E mai bine să combinăm în orice fel alimentele naturale, decât să consumați alimente nesănătoase în combinații perfecte.

Carbohidrații și proteinele concentrate nu trebuie consumate împreună. De exemplu, carnea cu cartofii și ouăle cu cartofii reprezintă două dintre cele mai întâlnite și mai nocive combinații. Este indicat să nu consumăm deloc cartofi la micul dejun, dar puteți să combinați proteine cu cereale integrale. Natura nu se descurcă foarte bine să combine alimentele. Este normal să consumăm alimente naturale ce conțin atât carbohidrați, cât și proteine. Totuși, întrucât natura creează alimente ce conțin atât carbohidrați, cât și proteine nu înseamnă că putem consuma alimentele bogate în proteine în cantități foarte mari la aceeași masă, asociate cu alimente cu conținut mare de carbohidrați. În plus, pepenele nu face o combinație bună cu majoritatea celorlalte alimente și pentru o bună digestie trebuie consumat separat. Acesta poate fi servit ca o gustare între mese. În general, fructele uscate dulci nu se combină cu citrice. Anumite persoane au făcut o știință din combinarea alimentelor, creând tabele și liste, totuși mulți specialiști consideră că aceste combinații menționate anterior sunt cele mai importante.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

 

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre mâncatul în exces și modul în care combinăm alimentele.
 Vizualizări articol: 2617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 29 voturi
Despre mâncatul în exces și modul în care combinăm alimentele5.0529

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei