Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2020 - Anul XXV, nr. 190 (7495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

In memoriam

Sfinții Martiri Brâncoveni, comemorați la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul lunii iunie a acestui an Parlamentul României a adoptat ziua de 16 august ca fiind ”Zi Națională de Conștientizare a Violențelor Împotriva Creștinilor”. Această zi nu a fost aleasă întâmplător, ci coincide cu Sărbătoarea Martirilor Brâncoveni, care au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română în anul 1992. Această zi va trebui să reprezinte un semn de conștientizare din partea românilor a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși astăzi creștinii în întreaga lume și să-i încurajeze în a-și exersa credința fără teamă și hărțuire.

Cu această ocazie, la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Suceava va avea loc duminică, la ora 11.00, după oficierea Sfintei Liturghii, o slujbă de comemorare și pomenire a Sfinților Martiri Brâncoveni, având în vedere faptul că singurul Grup Statuar al Familiei Brâncovenilor din Bucovina se află pe frontispiciul acestei biserici, cunoscută și sub denumirea de Biserica Martirilor ”In memoriam”.

În timpul slujbei de pomenire se va depune o coroană de flori cu steagul tricolor și un cor va intona ”Imnul Sfinților Martiri Brâncoveanu”.

Grupul statuar al Familiei Martir Brâncoveanu, una dintre puținele reprezentări ale Brâncovenilor, a fost adus la biserica ”Nașterea Maicii Domnului” în anul 2004 și amplasat pe frontispiciul bisericii după cum era normal, aceștia fiind canonizați la rangul de sfinți în anul 1992. Grupul îl reprezintă pe Constantin Brâncoveanu împreună cu soția Maria și copiii acestora, alături de sfetnicul Ianache Văcărescu și a fost realizat de un sculptor italian în anul 1978. Momentul solemn va fi dedicat jertfei Brâncovenilor și tuturor creștinilor care au fost persecutați și martirizați pentru credința lor.

"Oamenii vin aici, se închină și își amintesc cu mare evlavie de acest mare român, de acest mare om al neamului nostru care este o pildă de jertfă, de dragoste, de credință pentru tot neamul nostru românesc și un model pe care ar trebui să-l ia toată lumea și mai ales tinerii, care ar trebui să înțeleagă că lucrurile mari se fac prin jertfă, o jertfă prin care acești oameni s-au dăruit bisericii neamului și credinței noastre creștin ortodoxe”, ne-a spus cu evlavie preotul paroh al bisericii unde va avea loc pomenirea, părintele Viorel Ioan Vârlan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfinții Martiri Brâncoveni, comemorați la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Suceava.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfinții Martiri Brâncoveni, comemorați la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei