Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2020 - Anul XXV, nr. 190 (7495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Flutur anunță că noul bloc operator al Spitalului Județean va fi finalizat în septembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că lucrările la noul bloc operator al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava vor fi finalizate pe 15 septembrie 2020. Gheorghe Flutur a inspectat, joi, lucrările la noul bloc operator, împreună cu managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, și directorul medical, dr. Mircea Jurchis.

Flutur a precizat că blocul operator se construiește prin supraînălțarea corpului D al spitalului nou. Construcție va avea o suprafață de 1.100 de metri pătrați, unde vor fi amenajate patru săli de operații noi. „Spitalul Județean Suceava are acum 15 săli de operații. Iar din banii Consiliului Județean, circa 30 de milioane de lei, se realizează această investiție în extinderea blocului operator. Este o lucrare foarte delicată pentru că dotările sunt de ultimă generație și se are în vedere în primul rând securitatea pacienților. Vorbim de sisteme de climatizare, de spălare, de dezinfectare a pereților, a instrumentarului, a sălilor, accesul pacienților, accesul materialelor cu care se intervine pentru a fi trimise la secția de sterilizare. Și vreau să spun că pe mine mă bucură faptul că se vor diversifica intervențiile, fie că vorbim de ortopedie, neurochirurgie sau alte specializări”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat faptul că extinderea blocului operator era absolut necesară, având în vedere că numărul intervențiilor chirurgicale s-a dublat comparativ cu ultimii ani. Flutur a arătat că dacă acum 7-8 ani la spital se înregistrau 4.500-5.000 de intervenții chirurgicale, acestea au crescut la peste 10.000. „Sper la revenirea în normalitate a Spitalului Județean Suceava. Și nu numai sper, ci luptăm să revenim la normalitate pentru ca oamenii care au nevoie să fie operați aici la Suceava, pentru că sunt condiții. Iar aceste săli de operații vin în întâmpinarea pacienților, cu servicii de calitate. Pe mine mă interesează calitatea, iar pentru aceste lucrări noi am asigurat finanțarea la timp”, a mai declarat Flutur.

În ceea ce-l privește pe managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, acesta a spus că își dorește revenirea cât mai repede la normalitate a acestei unități spitalicești. „Vrem să redăm acest spital pacienților non-Covid. Să funcționăm în aceste săli și să devenim un spital de elită și să revenim acolo unde ne este locul”, a spus dr. Alexandru Calancea. De asemenea, managerul medical, dr. Mircea Jurchis, a precizat că lucrările de extindere a blocului operator erau absolut necesare având în vedere creșterea numărului de intervenții chirurgicale. Și dr. Mircea Jurchis a spus că își dorește ca Spitalul Județean să redevină „ceea ce a fost”, pentru a oferi sucevenilor servicii de calitate, în condițiile în care tratarea altor patologii în alte zone din țară se face foarte greu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că noul bloc operator al Spitalului Județean va fi finalizat în septembrie.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur anunță că noul bloc operator al Spitalului Județean va fi finalizat în septembrie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei