Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2020 - Anul XXV, nr. 182 (7487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliție

Un paznic de vânătoare a rămas fără arma de serviciu în urma unei altercații cu un consătean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un paznic de vânătoare al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, din Vadu Moldovei, a rămas fără arma de serviciu în urma unui incident care are încă multe necunoscute și pentru polițiști. Arma paznicului a fost predată polițiștilor de către Petru Alexandru Maftei, din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, care este și el vânător. Acesta susține că a fost căutat acasă de paznicul de vânătoare Mircea Spânu, care, fiind băut, l-a atacat cu spray iritant-lacrimogen și l-a lovit cu arma. Maftei susține că pentru a se apăra a prins arma și a îndreptat țeava în sus, în cele din urmă reușind să-l deposedeze pe paznic de arma sa.  

”Acest paznic de vânătoare nu avea ce căuta la poarta mea cu acea armă. Arma se folosește doar în fondul de vânătoare, pentru combaterea dăunătorilor și doar în grupuri de minim trei persoane, nu cum a făcut el, iar asta știu bine și domnii polițiști de la Serviciul Arme. Cred că este clar o infracțiune de nerespectare a regimului armelor și munițiilor”, a declarat Alexandru Petru Maftei. Cert este că arma letală de serviciu a paznicului de vânătoare a rămas la acesta.

La locul incidentului, în apropiere de casa lui Maftei, a ajuns inițial un echipaj de la Secția Rurală Vadu Moldovei, după care polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al poliției județene, cei care au ridicat și arma.

Paznicul de vânătoare a venit însă cu o totul altă variantă. El a declarat în cadrul anchetei că a fost atacat și deposedat de armă, având un conflict mai vechi cu vânătorul Maftei, pe care îl acuză de ultraj. Paznicul a indicat și locul în care ar fi fost atacat, polițiștii făcând cercetare la fața locului pentru a găsi probe în acest sens. Cum incidentul s-a produs într-o zonă unde nu au fost martori direcți ori camere video, ancheta are încă multe necunoscute.

Cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava ne-au transmis doar că în acest caz s-a deschis un dosar penal pentru ultraj față de paznicul de vânătoare, iar competența de soluționare este a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru lămurirea cazului.  

Maftei a depus și el reclamații împotriva polițiștilor, fiind nemulțumit, printre altele, de faptul că oamenii legii nu l-au verificat cu etilotestul pe paznicul de vânătoare.

Paznicul de vânătoare nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un paznic de vânătoare a rămas fără arma de serviciu în urma unei altercații cu un consătean.
 Vizualizări articol: 1865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un paznic de vânătoare a rămas fără arma de serviciu în urma unei altercații cu un consătean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei