Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2020 - Anul XXV, nr. 175 (7480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Ofensiva împotriva camioanelor cu lemn produce efecte: transport ilegal oprit după o sesizare la 112

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Implicarea activiștilor de mediu și a unora dintre autoritățile de control din ultimele zile în privința transporturilor ilegale de lemn, în ceea ce privește greutatea acestora, începe să producă efecte și în alte zone ale județului. Un martor a anunțat printr-un apel la 112, sâmbătă noapte, că un camion cu remorcă, supraîncărcat cu lemn, circulă pe DN 2E, la Solca. Camionul a fost oprit de polițiști, iar a doua zi dimineață inspectori ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere (ISCTR) Suceava au ajuns la fața locului pentru verificări amănunțite.

La volan era un bărbat din comuna Slatina, care a refuzat controlul la platforma autorizată pentru cântărire a ISCTR. El a primit o amendă de 6.000 de lei pentru acest refuz, cu măsura complementară a indisponibilizării camionului, prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.

Florin Homiuc, coordonatorul județean al ISCTR Suceava, a declarat că depășirea masei totale maxime admise a putut fi constatată și din documente, cu peste 10 tone, astfel că s-a aplicat pe numele Întreprinderii Individuale din Slatina care făcea transportul o amendă de încă 10.000 de lei, în baza OG 43/1997, privind regimul drumurilor.

O altă problemă este legată de faptul că vehiculul greu nu avea ce căuta pe acea porțiune de drum, unde este restricție de tonaj. În acest sens au fost sesizați polițiștii rutieri.

De asemenea, o echipă a Gărzii Forestiere Suceava a demarat un control amănunțit pe linia inventarierii lemnului și a stabilirii legalității provenienței.

Având în vedere numărul mare de amenzi date de ISCTR și vigilența activiștilor de mediu este poate momentul ca operatorii economici din domeniul lemnului să înțeleagă să intre în legalitate. Supraîncărcarea vehiculelor grele pune în pericol siguranța traficului, strică șoselele, dar le strică și operatorilor mașinile. Transportatorii invocă prețul mic al lemnului și astfel își justifică supraîncărcarea, dar aceasta este cu totul altă problemă, care nu trebuie însă să ducă la punerea în pericol zilnic a traficului rutier

În luna iunie pentru transporturi de marfă supraîncărcate constatate prin intermediul platformelor de cântărire ISCTR Suceava a aplicat 30 de amenzi, în valoare de peste 126.000 de lei, în timp ce în mai au fost date 47 de sancțiuni contravenționale de acest gen, în valoare de peste 224.000 de lei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofensiva împotriva camioanelor cu lemn produce efecte: transport ilegal oprit după o sesizare la 112.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ofensiva împotriva camioanelor cu lemn produce efecte: transport ilegal oprit după o sesizare la 1125.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei