Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2020 - Anul XXV, nr. 160 (7465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Balan: Investitorii au toate motivele să își relocheze afacerile în Moldova și Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este de părere că Planul național de investiții și de relansare economică lansat pe 1 iulie de Guvernul condus de Ludovic Orban, în prezența președintelui României, va scoate Moldova din topul sărăciei europene.

”Nu putem să nu ne bucurăm de faptul că principalele măsuri de sprijin pentru economie sunt orientate către Moldova. Miliardele de euro, bani nerambursabili, care se vor aloca prin granturi, scheme de ajutor sau alte forme de sprijin vor merge prioritar către Moldova și Oltenia, zonele cele mai subdezvoltate, pentru a susține crearea de firme și de locuri de muncă bine plătite. Așadar, investitorii au toate motivele să își relocheze afacerile la noi și să genereze valoare adăugată mare, utilizând forța de muncă locală”, este de părere Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean spune că și la capitolul investiții Moldova este pusă pe primul loc, cel mai important obiectiv fiind Autostrada Moldovei pentru care s-a semnat contractul pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie.

”Dar nu numai Autostrada Moldovei, ci și Autostrada Unirii, liniile de cale ferată Suceava - Ploiești și Suceava - Cluj-Napoca, Spitalul Regional de Urgență de la Iași, campusuri universitare la Suceava și Iași, centuri ocolitoare, cu termene clare de construire și cu surse de bani certe sunt prevăzute în planul de dezvoltare pentru Moldova. Așadar, Guvernul PNL trebuie lăsat să muncească, așa cum a făcut până acum, și să pună în aplicare acest program serios, care prin investiții și sprijin pentru întreprinderi va aduce și salarii bune și condiții de viață mai bune și venituri la buget mai mari, din care să se poată plăti pensii decente către părinții și bunicii noștri”, a menționat Ioan Balan.

În ceea ce privește județul Suceava, planurile de investiții ale Guvernului, alături de cele ale Consiliului Județean și ale primăriilor liberale sunt, de asemenea, extrem de ample și serioase și vor conduce la creșterea nivelului de trai al oamenilor.

”Programul lansat la începutul acestei luni este fără îndoială cel mai serios plan de relansare economică și dezvoltare din ultimele 3 decenii, pentru că toate măsurile cuprinse în el au termene clare de implementare și surse de finanțare precise. Nu e un program care să vândă iluzii oamenilor, ci este un plan extrem de realist. Credibilitatea planului provine din faptul că o parte dintre măsuri sunt deja puse în aplicare de Guvernul PNL, cum ar fi, de pildă, măsurile pentru susținerea locurilor de muncă, schemele de ajutor pentru IMM-uri, creditele cu dobândă zero pentru firme sau finalizarea unor obiective de investiții abandonate pe vremea guvernelor PSD”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan: Investitorii au toate motivele să își relocheze afacerile în Moldova și Bucovina.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Balan: Investitorii au toate motivele să își relocheze afacerile în Moldova și Bucovina1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei