Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2020 - Anul XXV, nr. 152 (7457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oferte noi de studiu la USV

”Științe Gastronomice” este noua specializare din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recunoscută pentru capacitatea de a se adapta la cerințele noii piețe a muncii și pentru dezvoltarea dinamică, politica USV de a-și actualiza oferta educațională în funcție de cererea de pe piața muncii se vede și prin autorizarea unor noi programe de licență și prin acreditarea celor de masterat.

În acest nou context un nou program de studii universitare de licență intitulat ”Științe Gastronomice” a fost inițiat și aprobat în cadrul Facultății de Inginerie Alimentară (FIA). Programul va conține studii universitare cu durată de 4 ani, incluzând 240 de credite, USV fiind promotorul unui program nou, neregăsit până acum în nomenclatorul ARACIS.

Facultatea de Inginerie Alimentară a fost înfiinţată în anul 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, respectând prevederile şi principiile stipulate în Carta Universităţii “Ştefan cel Mare”. Tradiția unui învăţământ tehnic în domeniul alimentar datează însă din anul 1977, funcționând cu intermitențe, până la reînființarea în anul 1995 a specializării denumite Tehnologia Produselor Alimentare, în cadrul Colegiului Universitar Tehnic.

Cererea mare de personal calificat în domeniul gastronomiei și a alimentației publice în urma migrației forței de muncă calificate și creșterea numărului de turiști în regiune, care a imprimat o creștere a ponderii cheltuielilor cu alimentația publică, a creat necesitatea formării de noi specialiști în domeniul gastronomiei. Acest lucru este susținut și de o creștere constantă a cheltuielilor populației pentru servicii din domeniul hotel și restaurant, toate premisele ducând spre conturarea necesității dezvoltării acestui nou program de studiu, solicitat de mediul economic pentru suplinirea lipsei de forță de muncă calificate.

 

Un program flexibil, care va oferi locuri de muncă într-o gamă largă de activități

Programul de studiu”Științe Gastronomice”va oferi absolvenților oportunitatea de a se integra pe piața muncii, oferind deplină libertate în vederea dezvoltării unei cariere de succes în gastronomie. Este unul flexibil, compatibil cu programe de studii similare din Uniunea Europeană, iar absolvenții vor putea să își găsească locuri de muncă în următoarele domenii precum: Restaurante și catering, Turism, Alimentație publică, Consultanță în domeniul gastronomic, Instruire, cercetare și inovare în centre de cercetare și dezvoltare publice și private, precum și Educație în sistemul preuniversitar și universitar.

În același timp, prin programul ”Științe Gastronomice” absolvenții vor fi pregătiți pentru evaluarea calității materiilor prime, pentru a pregăti mâncăruri din diverse bucătării ale lumii, pentru conducerea unei unități de catering din punct de vedere tehnologic, economic, organizatoric și legal, pentru activități de instruire și perfecționare a personalului, în planificarea nutriției raționale pentru diverse grupuri de populație, recunoașterea factorilor de risc pentru bolile asociate dietei și prevenirea unor astfel de boli, pentru evaluarea stării nutriționale precum și în desfășurarea educației nutriționale.

Programul de studiu va fi structurat pe 8 semestre și va fi compatibil cu celelalte programe de studiu din cadrul FIA în proporția de peste 40%. Între disciplinele de studiu amintim aici doar câteva, între: Aditivi și ingrediente în gastronomie, Bazele gastronomiei și gastrotehniei,Echipamente utilizate în gastronomie, Tehnici și procese fundamentale în gastronomie, Inovație și creație în gastronomie. Studiile sunt practice, iar o parte semnificativă a activităților de laborator vor fi realizate în laboratoare specializate, inclusiv o bucătărie dotată profesional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Științe Gastronomice” este noua specializare din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară.
 Vizualizări articol: 2259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
”Științe Gastronomice” este noua specializare din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei