Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2020 - Anul XXV, nr. 144 (7449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Maricela Cobuz: Vizita Premierului Orban în județ a fost „praf” în ochii sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat că vizita de sâmbătă a premierului României în Suceava a fost de fapt „praf” în ochii locuitorilor județului. Maricela Cobuz a spus că după ce Suceava a fost singurul județ din țară izolat și rupt complet de restul țării și după proasta decizie de a transforma Spitalul Județean de Urgență Suceava în spital Covid, vizita lui Ludovic Orban pentru alte domenii de activitate nu mai interesează pe nimeni. „Ce veți spune miilor de pacienți care în prezent nu pot fi tratați într-un spital Covid sau dacă ajung în acest spital, cu probleme grave, stau în așteptarea rezultatului la testul Covid, timp în care boala se poate agrava? Pacienții oncologici la care stadiile bolii au avansat, revenind la spital, pacienții cronici, hipertensivi, diabetici, cu afecțiuni neurologice, la care tratamentul din primele minute în condiții de spitalizare este salvator, nu merită această soartă. Nu veți spăla imaginea orașului, nici măcar dacă veți face o vizită la spital.

Cum explicați sucevenilor că cel mai mare oraș din județ are secțiile din spital închise, funcționând doar ca și Covid și non-Covid? Dar faptul că din 1.200 de paturi, sunt internați aproximativ 400 de pacienți?”, l-a întrebat Maricela Cobuz pe Ludovic Orban. Deputatul PSD de Suceava a subliniat faptul că haosul provocat de conducerea liberală în sistemul de sănătate trebuie stopat. 

Maricela Cobuz a adăugat că în calitate de deputat și medic a înțeles necesitatea protejării cetățenilor de virusul Covid-19  în momentul declanșării pandemiei, însă nu a înțeles de ce Guvernul PNL nu a deschis noul spital din Fălticeni care este finalizat în procent de 90% și la care mai este nevoie doar de achiziția de aparatură medicală. Cobuz a mai precizat că nu a înțeles nici de ce conducerea unor spitale trebuia făcută de către unii oameni cu „școala vieții”, care nu aveau nici un raport cu domeniul sănătății, sau mai mult decât atât, „erau patroni de pompe funebre”.

Deputatul PSD l-a întrebat pe premierul Orban și când va veni în Parlament pentru a prezenta sumele reale cheltuite în contextul pandemiei, sau cel puțin să publice transparent pe site-ul Guvernului firmele care au avut contracte fără licitație pentru produse medicale, inclusiv pentru achiziția de viziere, măști, combinezoane, mănuși sau dezinfectant.

„Stimați guvernanți PNL, nu transformați sistemul public de sănătate într-o cacealma. PSD cere redeschiderea urgentă a secțiilor închise din marile spitale, atât din Suceava, cât și din țară, pentru accesul bolnavilor cronici la serviciile medicale și tratament adecvat”, a încheiat Maricela Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: Vizita Premierului Orban în județ a fost „praf” în ochii sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Maricela Cobuz: Vizita Premierului Orban în județ a fost „praf” în ochii sucevenilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei