Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2020 - Anul XXV, nr. 143 (7448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Studenți și cercetători ai USV, premiați la Salonul inovării și cercetării Cadet INOVA 2020

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu toată această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții și condițiile severe impuse de criza sanitară, activitatea de cercetare are continuitate în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, rezultatele reflectând munca neobosită a celor ce trudesc pe acest tărâm al cunoașterii.

Un grup de studenți și tineri cercetători în proiecte postdoctorale ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” au participat la cea de a cincea ediție a Salonului Internațional al Inovării și Cercetării Științifice Studențești Cadet INOVA 2020. Manifestarea este organizată de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, alături de Forumul Inventatorilor Români și Asociația Generală a Inginerilor din România. 

În cadrul deja prestigiosului concurs, tinerii suceveni au obținut rezultate remarcabile. Astfel,  Premiul Societăților Comerciale „Cadet INOVA’20” pentru invenția denumită ”Vibromotor”a fost oferit autorilor  Oana Vasilica Grosu, Eusebiu Vasile Toader, Dumitru Cernuşcă și Mihaela Poienar. Un Premiu al Asociației Române pentru Tehnologii Alternative, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, a fost oferit pentru invenția ”Sistem automat de control”, ai cărei autori premiați sunt Anna Sabadaş, Alexei Pianîh, Mihaela Poienar și Marcel Pocriş. Echipa suceveană de inovatori și cercetătoria obținut în cadrul salonului sibian și o medalie de argint pentru invenția ”Termocuplă”,  prin autorii săi Dumitru Cernuşcă, Oana Vasilica Grosu, Eusebiu Vasile Toader și Mihaela Poienar.

Cadet INOVA este un eveniment organizat în vederea sprijinirii inovației și cercetării științifice la nivel național și internațional în viziunea tinerilor cercetători, studenți, studenți masteranzi, studenți doctoranzi, cercetători cu vârsta maximă de 35 de ani, gândit ca o oportunitate pentru prezentarea de către aceștia a rezultatelor cercetării lor sub formă de prototipuri și machete, tehnici sau procedee.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenți și cercetători ai USV, premiați la Salonul inovării și cercetării Cadet INOVA 2020.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Studenți și cercetători ai USV, premiați la Salonul inovării și cercetării Cadet INOVA 20205.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei